27688

Çalışkan
Yapay zekaların birkaçına sordum ve acile gitmem gerektiğini söylediler. Ciddi olabilir dediler. Randevu mu almalıyım, yoksa acile mi gitmeliyim yarın?

Sonucum:
BEYİN MRG: Hareket artefaktları nedeniyle kesitler suboptimaldir (özellikle koronal ve sagital T2A kesitleri). İzlenebildiği kadarıyla; Klivus düzeyinde kontur düzensizliği ve T1A hipo, T2A parankime göre izo-hafif hipointens heterojen sinyal değişikliği - ekspanse görünüm dikkati çekmiştir. Kontrastlı MR ve BT bulguları ile birlikte değerlendirme önerilir.

Acile MR raporun hakkında gitsen bence acil bölümü mırın kırın edecek geri paketlemeye çalışacak. 182'yi arayıp MR raporunun çıktığını ve bunun için randevu alıp almaman gerektiğini sor. Ne de olsa beynin için MR çekilmeye gitmişsin ve dakikasında çıkmadığı için geri gitmişsin. Doktorun buna bakması lazım randevuya ihtiyaç duymadan.

Forumda beyin cerrahı popülasyonu olacağını pek sanmıyorum. Bu yüzden sonuçlarınızı chatgpt veya foruma değil, nöroloji kliniğinde bir beyin cerrahına göstermelisiniz.

Yani o yazdığınız terimleri forumda bilen kim var ki görüş almaya çalışıyorsunuz? Yarın erken saate randevu varsa randevu alın yoksa acile gidin.
Yine de bilen olabilir diye yazdım. Zaten ben de pek düşünmüyordum.

Baş dönmesi, çift görme ve baş ağrısı için çekildim.

Forumda beyin cerrahı popülasyonu olacağını pek sanmıyorum. Bu yüzden sonuçlarınızı chatgpt veya foruma değil, nöroloji kliniğinde bir beyin cerrahına göstermelisiniz.
Sonuçları öğrenmek için yazmadım aslında. Tümör vb. olabilir yazıyordu. Tümör hızlı büyüdüğünden acile gitmeli miyim, onu sormuştum. Poliklinik için sıra beklersem daha kötü olursa diye.

Son düzenleme:

Sonuçları öğrenmek için yazmadım aslında. Tümör vb. olabilir yazıyordu. Tümör hızlı büyüdüğünden acile gitmeli miyim, onu sormuştum. Poliklinik için sıra beklersem daha kötü olursa diye.

Acile gitsen bile poliklinige yonlendirmekten baska bir şey yapmayacaklardir hocam.
Cevrenizde varsa universite hastanelerindeki profesorlerden randevu almanı oneririm, cuzi bir ucreti oluyor ama hem randevu bulmasi hem de alacaginiz hizmet acisindan daha iyi olacaktir.

Suboptimal çekim demek kaliteli çekilemeyen çekim demektir. Hareket artefaktı denmiş. Hareket mi edildi acaba?

Koronal ve Sagittal kesitler MR için belirlenen 3 kesitten 2'sidir. Bir diğeri de Axial (Aksiyal) idir. Beyninizde hipointens sinyal değişiklikleri (hipo düşük demektir genellikle) bulunmuş ve size kontrastlı çekim (damarınıza verilen ilaçla) MR ve BT (Bilgisayarlı Tomografi, Beyin Tomografisi vs) yapılması önerilmiş.

Tümörlar iyi ve kötü huylu olarak ayrılır.

Son durumu almak isterdim.