Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zerolite

Yetkin
Dostlar selam, BF 2042 FPS sayacı nasıl açılır? "Perfoverlay.Drawfps 1" açtım ancak CPU ve GPU bambaşka FPS gösteriyor hangisi gerçek anlamadım. Eğer CPU olan gerçekse çok düşük FPS, ama GPU olan doğruysa o da akıcı gelmiyor, MSI Afterburner zaten çalışmıyor oyunda onu hiç anlamadım.

Hocam benzer sistemlerin hepsi buna yakın FPS veriyor bence anormal bir durum yok.

O 53 gördüğüm map zaten ana baba günüydü 90-100 kişi vardı 50-50 karşıdan karşıya sürekli kapışıyorduk değişik bir mapti, oyunda yeni olduğum için pek map adları bilmiyorum.

Birkaç test baktım aynı sistem ile 140 gördüm ama adam buzlu haritada çok uzakta savaştan falan, düzgün bir test bulamadım.

O 53 gördüğüm map zaten ana baba günüydü 90-100 kişi vardı 50-50 karşıdan karşıya sürekli kapışıyorduk değişik bir mapti, oyunda yeni olduğum için pek map adları bilmiyorum.

Birkaç test baktım aynı sistem ile 140 gördüm ama adam buzlu haritada çok uzakta savaştan falan, düzgün bir test bulamadım.
Uzakta ise normal işte cevaplamışsın kendini. Garip bir durum yok bence. Kalabalık yerde öyle olması normaldir.

Low ayarlarda 140 High ayarlarda 110 falan veriyor.

Uzakta ise normal işte cevaplamışsın kendini. Garip bir durum yok bence. Kalabalık yerde öyle olması normaldir.

Low ayarlarda 140 high ayarlarda 110 falan veriyor.

Direkt olarak bu haritada denemedim ama uzak bir yerde bende high ayarlarda 120-130 Max veriyor, videodaki arkadaşta Ultra da 140 veriyor.

@Zerolite Başka bir haritada deneyebilme şansınız var mı acaba? O kadar kişi varsa normal gibi.
Oyundan yeni çıktım hocam, 1-2 saate tekrar girince bakacağım.

Bu videoda MSI Afterburner'ın farklı bir versiyonu ile BF 2042'de değerleri görmeyi başarmış. Hangi sürüm bilmiyorum.

Bu videoda bilmediğim bir program ile BF 2042 değerlerini gösteriyor ama iki videoda 1 yıl önce yayınlanmış.

Son olarak, BF serileri işlemci sömüren oyunlar olduğu için çok takılmayın. BF 2042 ve BF 5 oynuyorum, FPS'den çok akıcılığa bakıyorum. Çünkü dediğim gibi BF işlemci sömüren bir oyun.

O dediğiniz harita BF 4 "metro" haritasına benzeyen "Redacted" haritası olabilir. Ben bile 5800X3D, 4060 ile 80-100 (BF 2042) arası FPS alıyorum ve çok takılmıyorum. BF 2042'nin FPS sayacının verdiği verilere göre konuşuyorum. BF 5'te RT açsam bile 130-140 arası alıyordum.

MSI Afterburner'ı bir kenara koyuyorum, millet Discord'da bile konuşamadığını iddia ediyordu ancak oyunu alt-tab yapınca konuşabiliyorlarmıştı.