Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zerolite

Yetkin
Dostlar selam, BF 2042 FPS sayacı nasıl açılır? "Perfoverlay.Drawfps 1" açtım ancak CPU ve GPU bambaşka FPS gösteriyor hangisi gerçek anlamadım. Eğer CPU olan gerçekse çok düşük FPS, ama GPU olan doğruysa o da akıcı gelmiyor, MSI Afterburner zaten çalışmıyor oyunda onu hiç anlamadım.

Bu videoda MSI Afterburner'ın farklı bir versiyonu ile BF 2042'de değerleri görmeyi başarmış. Hangi sürüm bilmiyorum.

Bu videoda bilmediğim bir program ile BF 2042 değerlerini gösteriyor ama iki videoda 1 yıl önce yayınlanmış.

Son olarak, BF serileri işlemci sömüren oyunlar olduğu için çok takılmayın. BF 2042 ve BF 5 oynuyorum, FPS'den çok akıcılığa bakıyorum. Çünkü dediğim gibi BF işlemci sömüren bir oyun.

O dediğiniz harita BF 4 "metro" haritasına benzeyen "redacted" haritası olabilir. Ben bile 5800x3D, 4060 ile 80-100 (BF 2042) arası FPS alıyorum ve çok takılmıyorum. BF 2042'nin FPS sayacının verdiği verilere göre konuşuyorum. BF 5'te RT açsam bile 130-140 arası alıyordum.

MSI Afterburner'ı bir kenara koyuyorum, millet Discord'da bile konuşamadığını iddia ediyordu ancak oyunu Alt Tab yapınca konuşabiliyorlarmıştı.

Evet BF 4'teki metro haritasına benziyordu, ortada bahçe tarzı bir yer vardı.

Gerçi doğru diyorsunuz, BF1'de bile darboğaz oluyordu bazı yerlerde. Çok aktif savaşlarda 90 FPS falan oluyordu.

Evet BF 4'teki metro haritasına benziyordu, ortada bahçe tarzı bir yer vardı.

Gerçi doğru diyorsunuz, BF1'de bile darboğaz oluyordu bazı yerlerde. Çok aktif savaşlarda 90 FPS falan oluyordu.
Orası dediğim gibi "Redacted" haritasıdır. Hocam, BF serileri FPS konusunda ne yazık ki böyledir. Oyun hakkında takıldığınız merak ettiğiniz bir şey olursa beni etiketleyebilirsiniz.

Orası dediğim gibi "redacted" haritasıdır. Hocam, BF serileri FPS konusunda ne yazık ki böyledir. Oyun hakkında takıldığınız merak ettiğiniz bir şey olursa beni etiketleyebilirsiniz.

Hocam az önce girdim, 120/128 civarı dolu bir serverdı, 70-90 arası ama hiç akıcı hissettirmiyor. Genelde drop vs oluyor BF1 de de oluyordu ama çok nadir oluyordu sanırım bu kadar çok kişi olunca falan akıcılık bayağı bir azalıyor.

Hocam az önce girdim, 120/128 civarı dolu bir serverdı, 70-90 arası ama hiç akıcı hissettirmiyor. Genelde drop vs oluyor BF1 de de oluyordu ama çok nadir oluyordu sanırım bu kadar çok kişi olunca falan akıcılık bayağı bir azalıyor.
Oyuncu sayısının fazlalığı, haritanın büyüklüğü, detayların artması vb. etkenler buna sebep oluyor. 4000 serisi ekran kartınız varsa (sanırım 4060 kullanıyorsunuz, öyle gördüm) DLSS 3 + FG açın öyle oynayın. Şahsen DLSS 3 + FG'yi farkında olmadan 1 hafta kullandım ve insanların dediği gibi garip bir görüntü kalitesi ile karşılaşmadım, gayet akıcıydı.

Oyuncu sayısının fazlalığı, haritanın büyüklüğü, detayların artması vb. etkenler buna sebep oluyor. 4000 serisi ekran kartınız varsa (sanırım 4060 kullanıyorsunuz, öyle gördüm) DLSS 3 + fg açın öyle oynayın. Şahsen DLSS 3 + Fg'yi farkında olmadan 1 hafta kullandım ve insanların dediği gibi garip bir görüntü kalitesi ile karşılaşmadım, gayet akıcıydı.

Oyunda FG var mı hocam? Nasıl açabilirim gösterir misin? DLSS 3 ayarı göremedim. Detaylı araştırdım oyunda FG yok hocam, sen normal DLSS ile karıştırıyor olabilirsin, frame rendering var ama o bambaşka bir ayar FG ile alakası yok.

Son düzenleme:
BF 2042 options/display/video aşağıda DLSS'e tıklayın ve orada DLSS + FG çıkıyor ya da sadece DLSS çıkarsa yön (ok) butonuna tekrar tıklayın ve DLSS + FG ayarını görebilirsiniz.

Güncelleme:
Şu an kafede bulunan makinadan baktım ama ayar çıkmadı (sanırım 3060 var diye böyle oldu). Evde olsaydım kesin var ya da yok diyebilirdim. Kısacası şu an için var demem hatalı oldu, kusuruma bakmayın. FG'nin olduğunu hatırlıyorum ama bunu gece eve gidince kontrol edebilirim.

Güncelleme 2:
Reddit'de bu konuda bir EA yetkilisi açıklama yapmış ve DLSS 3 + FG yokmuş ve ileride de geleceği meçhulmuş.

Son düzenleme:
BF 2042 options/display/video aşağıda DLSS'e tıklayın ve orada DLSS + fg çıkıyor ya da sadece DLSS çıkarsa yön (ok) butonuna tekrar tıklayın ve DLSS + fg ayarını görebilirsiniz.

Güncelleme:
Şu an kafede bulunan makinedan baktım ama ayar çıkmadı (sanırım 3060 var diye böyle oldu). Evde olsaydım kesin var ya da yok diyebilirdim. Kısacası şu an için var demem hatalı oldu, kusuruma bakmayın. Fg'nin olduğunu hatırlıyorum ama bunu gece eve gidince kontrol edebilirim.

Güncelleme 2:
Reddit'de bu konuda bir EA yetkilisi açıklama yapmış ve DLSS 3 + fg yokmuş ve ileride de geleceği meçhulmuş.

Hocam FG sadece 4000 serisinde var, ama oyunda FG yok diyebiliyorum zaten. Sende nasıl çıkıyor orasını bilemiyorum.

Hocam FG sadece 4000 serisinde var, ama oyunda FG yok diyebiliyorum zaten. Sende nasıl çıkıyor orasını bilemiyorum.
Ben de var diye hatırlıyordum ama yokmuş (hala daha onu açtığımı hatırlıyorum, sanırım dediğiniz şeylerle karıştırdım, hala daha bu konuda kafam karışık). Gece evde oyunu açıp kontrol ettiğim de benim yanlış hatırladığımı anladım.

Son düzenleyen: Moderatör: