Yer
Haddonfield, Illinois
Evren oluşumundan öncesini kavramak zor. Her şey evrenin içinde. Evren sürekli genişliyorsa bir başlangıcı var. Bu da teorik olarak Big Bang.

Hiçlik de denemez ama evren Big Bang ile oluştuysa evrenden öncesi de olması lazım ki Big Bang oluşsun değil mi?

Peki Big Bang'i görsele dökmek isteseniz nasıl bir şey çıkar ortaya? Çizim yapmak zorunda değilsiniz, anlatabilirsiniz.

Birkaç yorumdan sonra bir görsel paylaşacağım şuan düşüncelerinizi etkilememesi için paylaşmıyorum.

Böyle sarı küçük nokta gibi bir şey kendi içine doğru çekilip patlıyor. Nokta belki boncuk kadar bile değil ama o oluşan patlamayla belki de içine 50 milyon güneşi sığdırabileceğimiz bir alan oluşuyor bi' anda. Ben böyle hayal ediyorum Big Bang'i.

Böyle sarı küçük nokta gibi bir şey kendi içine doğru çekilip patlıyor. Nokta belki boncuk kadar bile değil ama o oluşan patlamayla belki de içine 50 milyon güneşi sığdırabileceğimiz bir alan oluşuyor bi' anda. Ben böyle hayal ediyorum Big Bang'i.
Peki o sarı nokta ilk nasıl oluştu diye sorsam konu dışına çıkıp ceza yer miyim acaba? :D

Atomları atomaltı parçacıklar, onları quarklar, onları da sicim/membran olarak nitelendirilen başka bir yapı meydana getiriyor. Big bang öncesi her şey bu membran yapısının düzenli bir halinden ibaret olabilir. Düzende ortaya çıkan bir bozukluk çevresini etkileyerek büyümüş olabilir.

Domino taşlarıyla dolu bir zeminde bir tanesinin düşmesiyle çevreye yayılan bozulma gibi.

Evrenin ilk anlarında ortada ne atom var ne atomaltı parçacıklar çünkü, ilk anlarda sadece enerjiden oluşuyor. Sicim veya membran olarak adlandırılan bu yapı da enerji-madde arası bir yapıya sahip.

1741207701326.webp