470

Uzman
Makaleler
2
Selamlar,

High sierra da da aynı sorunu yaşıyordum internetin en dibinden bulduğum bir Kext ile çalıştırmayı başardım. Lakin aynı kext şu anda big sur için çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Not: Normal de Bu grafik kartında destek olmadığı için Config.plist>Platformİnfo'da SystemProductName MacBookPro8,1 olarak kayıtlıyken onu MacBookPro14,1 seri numarasıyla vs. Değiştirdim ve bu sayede kurabildim. Normal de "support.apple.com/mac/startup" hatası alıyordum.

İ5 2430M I HD GRAPHİCS 3000 I EMERALD LAKE I Lenovo B570e I 4 GB 1333 MhZ RAM I HP S650 120 GB SSD

@Recep Baltaş @yusufklncc @tarko @Yuki

Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör:
ACPI dsdl yi düzgün çekerseniz daha stabil çalışır. Port yaması da yapın usbport kext oluşturan.

SMBIOS değiştirmek tabii ki ekran kartı veya işlemci için fark yaratır fakat kullandığın bu EFI'de config dosyanda ekran kartın için bir eklenti bulunmamakta. Eski kullandığın EFI'nin configinde bulunan aynı değerleri buna taşımayı denedin mi? Utku'nun da belirttiği gibi USB yaması da yap, kullandığın PS2 kext'i muhtemelen Legacy için olan Rehabman'in, çalışması gerekir normalde.

SMBIOS değiştirmek tabii ki ekran kartı veya işlemci için fark yaratır fakat kullandığın bu EFI'de Config dosyanda ekran kartın için bir eklenti bulunmamakta. Eski kullandığın EFI'nin Config'inde bulunan aynı değerleri buna taşımayı denedin mi? Utku'nun da belirttiği gibi USB yaması da yap, kullandığın PS2 Kext'i muhtemelen Legacy için olan Rehabman'in, çalışması gerekir normalde.

Hocam o sorun da çözüldü. Tam bir haftam sırf onun yüzünden gitmiş. Kext i yükledikten sonra propertree otomatik olarak true yapmadığından dolayı her saat bu sorunla uğraştım. 50'den fazla EFI değiştirdim. İki tanesinde oldu o kadar. Şimdi yeni bir konu açacağım. Ekran kartı için oradan ilerlersek daha iyi olur @tarko