Bilgisayar BIOS'ta takılı kaldı

mamia

Çalışkan
PC BIOS'ta takılı kaldı. Boota bastığımda kısa süreliğine siyah ekran gelip tekrar aynı ekrana atıyor. Sistem başlatılmıyor, ne yapabilirim?

@mamia, boot edilebilir bir USB ile boot etmeyi dener misiniz?
Evet, boot edilebilir bir USB ile sistemi başlatmayı deneyebilirsiniz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

1. Boot edilebilir USB Hazırlama: Başka bir bilgisayardaysanız, Windows veya Linux işletim sistemi için boot edilebilir bir USB sürücü oluşturun. Rufus gibi yazılımlar kullanarak gerekli ISO dosyasını USB’ye aktarabilirsiniz.

2. BIOS’a Giriş: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için gerekli tuşa (genellikle F2, Del veya Esc) basın.

3. Boot Sırasını Değiştirme: BIOS ayarlarında "Boot" sekmesine gidin ve USB sürücünüzü ilk başlatma sırası olarak ayarlayın.

4. USB ile Başlatma: USB sürücüyü takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer USB doğru şekilde hazırlandıysa, sistem bu sürücüden başlatmaya çalışacaktır.

5. Windows Kurulumunu Yapma: Eğer sistem USB’den başlatılırsa, Windows kurulum ekranı gelecektir. Bu süreçte ekran talimatlarını takip ederek kurulumunuzu yapabilirsiniz.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, bilgisayar donanımınıza dair daha fazla kontrol yapmanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…