D4C

Uzman
Bilgisayarda sadece Roblox oynarken yaşadığım bir sorun, bilgisayar bir anda güç kesmiş gibi kapanıyor. Bilgisayar kapandıktan sonra olay görünüleyicisinde bir hata gözükmüyor ancak bu sorunu yaşadıktan sonra PC'yi geri açınca PC komple donuyor. Donduktan sonra kapa aç yaptığımda olay görüntüleyicisinde "Kernel Power 41" hatası alıyorum. Çok nadir oluyor ama gerçekten can sıkıcı bir durum, şu ana kadar sadece Roblox oynarken yaşadım.

@D4C, dediğin gibi sadece Roblox'ta oluyorsa yazılımsal da olabilir. Farklı sürücülerle dene derim, olmazsa farklı GPU ile deneme şansın varsa iyi olur. Benim tahminim bu yönde hocam. PSU desem, donma sorunu garip geldi.

@D4C, dediğin gibi sadece Roblox'ta oluyorsa yazılımsal da olabilir. Farklı sürücülerle dene derim, olmazsa farklı GPU ile deneme şansın varsa iyi olur. Benim tahminim bu yönde hocam. PSU desem, donma sorunu garip geldi.
Hocam şimdi aklıma geldi de RX 9060 XT aldığımda da bu sorunla karşılaşmıştım, tek fark tüm oyunlarda yaşıyordum bu sorunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi aklıma geldi de RX 9060 XT aldığımda da bu sorunla karşılaşmıştım, tek fark tüm oyunlarda yaşıyordum bu sorunu.
Anladım, o hâlde mevcut ekran kartından olmayabilir. Parçaları tek tek test etmek gerekebilir.

OCCT ile PSU testi yapabilirsiniz, değerlere bir bakarsınız.

Bilgisayarda sadece Roblox oynarken yaşadığım bir sorun, bilgisayar bir anda güç kesmiş gibi kapanıyor. Bilgisayar kapandıktan sonra olay görünüleyicisinde bir hata gözükmüyor ancak bu sorunu yaşadıktan sonra PC'yi geri açınca PC komple donuyor. Donduktan sonra kapa aç yaptığımda olay görüntüleyicisinde "Kernel Power 41" hatası alıyorum. Çok nadir oluyor ama gerçekten can sıkıcı bir durum, şu ana kadar sadece Roblox oynarken yaşadım.

Sistem detayı net paylaşır mısınız? Kernel Power BIOS, EXPO, GPU, PSU vs. çok geniş yelpazede vuku bulur. Yazılımsal ve donanımsal çok sebebi var. İlk yapmanız gereken BIOS Default ayarlara alıp denemek. Clear CMOS işlemi yapmanız da faydanıza olur. BIOS Update işlemini de ihmal etmeyin. Stok ayarlarda denenecek, GPU OC vs. yapıldıysa stok çekin. BIOS Default ayarlarda kalacak bir müddet. @X99 Konuyu takip edersen sevinirim. Kernel Power EXPO/XMP kaynaklı da olur. Ani kapanma, Restart muhabbeti. PSU, GPU, CPU hepsi yapar. Hiçbir türlü çözülemezse tek tek parça denenecek. Clear CMOS ve BIOS Update işlemi sonucu stokta bir gözleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 13600K
Gigabyte Gaming X B760M
16x4 DDR4 RAM
RX6600
MSI MAG A550BN PSU.

Şu an BIOS sürümüm güncel, RAM'lerde 3200MHz ayarı ve İşlemci de PL1 90W PL2 125W güç sınırı var. Undervolt ve Overclock falan yok parçalarda.

LGA 1700 soket, gördüğüm anda şüphelenirim. i5-i7 fark etmiyor, Kernel Power bu sokette dendiğinde benim nazarımda eşittir işlemcidir. Clear CMOS işlemi yapın eğer BIOS güncelse, yazılımsal sorunları dışlamak için temiz kurulum da yapın. Bazı LGA 1700 çipler Windows dahi kurdurtmuyordu, degredasyon muhabbetleri. VCORE ihtiyacı zaman içinde artıyor, LGA 1700 sonrasında sorun yapabilir böyle. Görülmüş şey yani.

''16x4 DDR4 Ram'' bu kısım hakkında da bir iki kelam etmek lazım yine. Clear CMOS ile bir müddet gözleyin dediğim gibi.

İşletim sistemi temiz kurulduysa, önce Power Supply testi sonra ekran kartı testi yapılacak bunlar sağlamsa hedef direkt olarak RAM ve anakart ikilisi ele alınacak.