D4C

Uzman
Bilgisayarda sadece Roblox oynarken yaşadığım bir sorun, bilgisayar bir anda güç kesmiş gibi kapanıyor. Bilgisayar kapandıktan sonra olay görünüleyicisinde bir hata gözükmüyor ancak bu sorunu yaşadıktan sonra PC'yi geri açınca PC komple donuyor. Donduktan sonra kapa aç yaptığımda olay görüntüleyicisinde "Kernel Power 41" hatası alıyorum. Çok nadir oluyor ama gerçekten can sıkıcı bir durum, şu ana kadar sadece Roblox oynarken yaşadım.

i5 13600K
Gigabyte Gaming X B760M
16x4 DDR4 RAM
RX6600
MSI MAG A550BN PSU.

Şu an BIOS sürümüm güncel, RAM'lerde 3200MHz ayarı ve İşlemci de PL1 90W PL2 125W güç sınırı var. Undervolt ve Overclock falan yok parçalarda.

1776348323182.webp

Şu iki pinden Clear CMOS işlemi gerçekleştirin. Power Switch 0 konuma alın, 2 pin arasına 15 saniye yıldız tornavida dokunun.

İşletim sistemi temiz kurulduysa, önce Power Supply testi sonra ekran kartı testi yapılacak bunlar sağlamsa hedef direkt olarak RAM ve anakart ikilisi ele alınacak.

LGA 1700 de tehlikeli, İntel 13-14. nesil işlemciler. Bir de 4 DIMM kullanılmış, BIOS güncelse Clear CMOS sonrası stokta denenecek. OC ve UV işlemleri kaldırılacak.

OCCT Power testinde sensörleri ve voltaj kanalları gözleyin ekstra. Önce bu dediklerim yapılırsa daha iyi olur. @X99

Anakart üzerindeki o clear CMOS pimlerinden BIOS'u sıfırlayın, bilgisayarı kapatın PSU düğmesi açık kalsın şemadaki o iki pimin arasına tornavidanın ucunu yerleştirip 10 saniye bekleyin @D4C, bu işlemden sonra BIOS menüden XMP EXPO profile 1 ayarını kapatın. Normal olarak testleri başlatın. @Ayhan Dönmez hocamızın bahsettiği stokta denenecek kısmı bu, XMP kapalı olacak yani.

Anakart üzerindeki o clear CMOS pimlerinden BIOS'u sıfırlayın, bilgisayarı kapatın PSU düğmesi açık kalsın şemadaki o iki pimin arasına tornavidanın ucunu yerleştirip 10 saniye bekleyin @D4C, bu işlemden sonra BIOS menüden XMP EXPO profile 1 ayarını kapatın. Normal olarak testleri başlatın. @Ayhan Dönmez hocamızın bahsettiği stokta denenecek kısmı bu, XMP kapalı olacak yani.
Önden bi PSU ve Ekran kartı testi yaptıktan sonra yapacağım.