Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CheeZz_MaN

Uzman
Normalde ekran kartı 30° civarlarında dolaşırken bu aralar ekran kartı 43,43 gibi derecelerde dolaşıyor. Bu değerlerle boşta dolaştığı değerler. Derecenin ne olduğu hakkında bir sorunum yok aslında asıl sorununu şu neden bir anda değişti? Virüs var mıdır diyeceğim ama sanmıyorum çünkü ESET antivirüs kullanıyorum ayrıca internetten de öyle her şeyi indiren birisi değilimdir. Hatta hiç indirmedim neredeyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde ekran kartı 30° civarlarında dolaşırken bu aralar ekran kartı 43,43 gibi derecelerde dolaşıyor. Bu değerlerle boşta dolaştığı değerler. Derecenin ne olduğu hakkında bir sorunum yok aslında asıl sorununu şu neden bir anda değişti? Virüs var mıdır diyeceğim ama sanmıyorum çünkü ESET antivirüs kullanıyorum ayrıca internetten de öyle her şeyi indiren birisi değilimdir. Hatta hiç indirmedim neredeyse.
Boşta fan çalışmıyorsa normal.

Gayet normal ve olası bir durum. Endişe edilecek bir şey yok. Arkada herhangi bir YouTube videosu açılsa dahi derece yükselebilir. Ki yeni nesil bir kartınız varsa zaten fan ekran kartı belli bir dereceye ulaştığında devreye giriyor.

Boştayken yeni ekran kartlarının fanları çalışmıyor. O ısı normal bir ısı değeri.

Boştaki değer bir şey ifade etmez. Önemli olan yükte ne kadar olduğu.

60 civarlarında hocam ağır oyunlarda 70'e çıkıyor.

Boştaki değer eğer 60 falan değilse önemsiz. Asıl önemli olan yükteki sıcaklığı.

Yükte genelde 60 hocam ağır oyunlarda ise 70'e çıkıyor.

Gayet normal ve olası bir durum. Endişe edilecek bir şey yok. Arkada herhangi bir YouTube videosu açılsa dahi derece yükselebilir. Ki yeni nesil bir kartınız varsa zaten fan ekran kartı belli bir dereceye ulaştığında devreye giriyor.

Evet hocam ama genelde 35 civarındayken bir anda artık 43 civarında dolaşmaya başlaması garip geliyor.

@CheeZz_MaN, 70 derece gayet normal. 85 üstüne falan çıkmadığı sürece bunları çok umursamayın. Oyununuzu oynayın elinizde güzel kart varken kullanın. Şu normal mi bu normal mi diye geçirmeyin kartın ömrünü. Kartınız GIGABYTE'ın bazı çöp modelleri gibi rezil bir model değilse bundan sonra kendinize söz verin, takmayın bunları. Sadece kartın tadını çıkarın...