LA Knight 112

Bilgin
Arkadaşlar selam, küçüklerim için AV almam lazım ama ne almalıyım bilmiyorum. Chrome ile tam zamanlı url, çevrimiçi vs koruması olursa süper olur çünkü bilgisayarı küçüğüm kullanacak. Scam linklere tıklayabilir, internete "GTA 5 indir." yazıp bilgisayarın içinden geçebilir.

Merak ettiğim bir şey var ayrıca alacağım AV bana bağlı olduğu bilgisayardaki durumu gösterebilir mi? Virüs taraması oldu şunlar bulundu, kritik durum tespit edildi gibi durumları bildirebiliyor mu acaba? Steam, Epic, EA oyunları dışında çoğu şeyden soyutlamayı düşünüyorum sistemi. Çocuk profilleri bayağı ağır oluyor. Oyunu bile engelliyorlar çoğu zaman.

Önerileriniz var mı? Sadece AV de değil hazır böyle bir şey sorduğum için başka önerileriniz varsa onları da söyleyebilirsiniz.

Direkt böyle yönetici paneli olan ve anbean cihazı kullanan başka kullanıcıların indirdiği/başlattığı programları görebileceğiniz, av sorgusuz sualsiz tarayıp size haber edeceği bir paneli olan av var mı derseniz çok emin değilim fakat öncesinde yerinizde olsam parayla av alayım demekten ziyade yönetici hesabı sizde olsun, çocuk standart kullanıcı olsun. Büyük ihtimalle yapacağı birçok sıkıntılı değişiklik yönetici iznine takılacaktır (yüzde yüz güven sağlamaz fakat hiçbir av da yüzde yüz güven sağlayamaz, bunu unutmayın). Öte yandan Windows'un Smart Screen özelliğini kullanmasam bile söylediğiniz senaryoya (GTA 6 indir) gibi senaryolarda işe yarayabileceğini tahmin ediyorum, denemekte fayda var. Steam, Epic Games, EA App gibi uygulamalara sistem izni verirdim standart kullanıcı için. Güvenli DNS'i açmak faydalı olur, bu şekilde malware linkler engellenebilir. Kısacası para vermekten önce bunları yapardım. Paralı av alacaksanız da önerim ESET ve Kaspersky olur fakat Kaspersky sistemi çok kastırabiliyor, haberiniz olsun. Malwarebytes de müthişti, hafif ve etkili olması açısından fakat son gördüğüm kadarıyla Türkiye'den indirilmiyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hicbir antivirus sistemi tamamen %100 korumali yapmaz bunu unutmamak lazim. Isletim sisteminin ve tarayicilarin guncelligini saglayin. Antiviruse ek olarak Windows'un Guvenlik ekosistemindeki diger ayarlari acik tutun. SmartScreen, Smart App Control, TPM 2.0 + Secure Boot ucuncu parti bir antivirus olsa dahi faydalidir.

Bunun disinda tarayicilarinizda mutlaka saglam bir reklam engelleyici bulunsun.

Antivirus olarak ise Kaspersky, BitDefender gibi cozumler iyidir. Kaspersky'de My Kaspersky hesabina giris yapip kurulu cihazin durumunu uzaktan kontrol etmeniz mumkun. Veritabani guncellemelerini, virus taramasini ve genel sistem durumunu uzaktan goruntuleyebiliyorsunuz; My Kaspersky bunu destekliyor.

BitDefender'da da benzer ozellik vardi yanlis hatirlamiyor isem.

Ayriyeten dogrudan Administrator yetkilerine sahip bir Windows oturumu yerine Standard User seviyesinde bir oturum acmaniz daha iyi olur.

Symantec Norton Antivirus kullanırdık win98'lerde, işlemcileri külüstüre çevirirdi ama sağlam çalışırdı.

O dönemlerde Kaspersky ve Eset Nod32 de meşhurdu, Avast/Avira mavira bir şeyler de vardı da popüler değildi bizim ülkede.

Symantec Norton antivirus kullanırdık Win98'lerde, işlemcileri külüstüre çevirirdi ama sağlam çalışırdı.

O dönemlerde Kaspersky ve ESET NOD32 de meşhurdu, Avast/Avira mavira bir şeyler de vardı da popüler değildi bizim ülkede.

Kaspersky ve NOD32 sağlam, bazen şu durumu yaşıyorum, Kaspersky yakalayamıyor, NOD32 yakalıyor, ya da tam tersi oluyor.

Symantec Norton Antivirus kullanırdık win98'lerde, işlemcileri külüstüre çevirirdi ama sağlam çalışırdı.
Norton sektorde cok uzun yillardir bilinen ve koklu bir isim fakat guncel olarak pek tercih edilecek bir secenek degil maalesef. Norton mining gibi skandallara bile imza atmis ve gunumuzde belirgin sekilde diger cozumlerin asagisinda kalmis bir cozum.

Kaspersky ve NOD32 sağlam, bazen şu durumu yaşıyorum, Kaspersky yakalayamıyor, NOD32 yakalıyor, ya da tam tersi oluyor.
Bu tamamen normal. Her antivirus her malware'e karsi ayni tepkiyi vermeyebilir. Calisma bicimleri ve motorlari farkli. Hepsi de false-positive ve false-negative verebilir.