Şimdi arkadaşın dediğinde dahili yedek pil var. Ayrıca markası en iyi markalardan biri olan APC. Enflasyon ülkesi olduğumuz için bunu almanız daha uygun olacaktır. 5 sene sonra onun orjinal yedek pili belki 2 3 katına satılır.
Evin dışında atölyen varsa olur, yan odaya koyarsan bir şey değişmez.
Ayrıca online almanın da bir anlamı yok, sadece 2 katı para vermiş olacaksın.
Line interactive alayim ozaman. Watt konusunda da 3000 VA iyidir. Yani sincap nickli arkadaşın attığı linkteki mantıklı gibi duruyor. Peki İçindeki bataryayı 5 sene sonra nasıl değiştirecem , servise falan mı yollamak gerekiyor ?

Line interactive alayim o zaman. Watt konusunda da 3000 VA iyidir. Yani sincap nickli arkadaşın attığı linkteki mantıklı gibi duruyor. Peki İçindeki bataryayı 5 sene sonra nasıl değiştireceğim, servise falan mı yollamak gerekiyor?

5 sene değil 2 senede ölüyor normal bataryalar. APC marka önermemin sebebi o hem aşırı kaliteli hem VA değeri yeterli hem de yedek pil mevcut.

Saatte sistem 1000 watt harcasa tam yükte o APC marka 1200WATT tam 1 saat 15 dk falan götürür ama zaman geçtikçe bu stabilite düşer.

5 sene değil 2 senede ölüyor normal bataryalar. APC marka önermemin sebebi o hem aşırı kaliteli hem VA değeri yeterli hem de yedek pil mevcut.
Hocam attığınız ilk linkteki ups powerfull. Apc linki hangisi göremedim kusura bakmayın. Bu arada yedek pil olması güzel fakat ben tam olarak bilgi sahibi olmak istediğimden soruyorum bunları. Yani yedek pil de bitince ben nasıl bir çözüm üretçem ?

Hocam attığınız ilk linkteki ups powerfull. Apc linki hangisi göremedim kusura bakmayın. Bu arada yedek pil olması güzel fakat ben tam olarak bilgi sahibi olmak istediğimden soruyorum bunları. Yani yedek pil de bitince ben nasıl bir çözüm üretçem ?
Arkadaşın dediği. Sonradan o ürünü fark ettim.

Hocam attığınız ilk linkteki UPS powerfull. APC linki hangisi göremedim kusura bakmayın. Bu arada yedek pil olması güzel fakat ben tam olarak bilgi sahibi olmak istediğimden soruyorum bunları. Yani yedek pil de bitince ben nasıl bir çözüm üretçem?

Yedek pili bitince internetten orijinal pil sipariş edeceksiniz.

Peki İçindeki bataryayı 5 sene sonra nasıl değiştirecem
Elektrik bilgin varsa kendin değişebilirsin yoksa servisi vs halledersin bir şekilde.

5 sene değil 2 senede ölüyor normal bataryalar.
Güzel dostum attığım APC modelinde de diğer UPS'lerde olduğu gibi kurşun asit akü var, marka modelden dolayı illakı ömür farkı olacaktır lakin ikisi de aynı akü.

Yedek pil olayını da kafaya takma, voltajı aynı olduğu sürece ne taktığının önemi yok. Ben motosiklet aküsü kullanıyorum.

Selam dünyanın en kararsız insanı.

İçinde akü var onu değişmek zorundasın, ortalama 5 sene civarı ömrü var.

Büyük powerbank gibi düşün.

Online UPS server sistemleri içindir, evde kullanamazsın, 50-60db ses yapıyor çalışırken.

5090 falan alacağım diyordun, o sistem total kaç watt çeker bilmem de 1000-1100 watt üzeri değilse bunu alabilirsin.
Hocamız gerekli açıklamayı yapmış, bunun üzerine söylenecek pek bir şey yok.

UPS, içinde bulunan aküler ile sistemi elektrik kesintilerine karşı korur. UPS'in içinde bulunan aküler elektrik gittiğinde otomatik sisteme elektrik vermeye başlar ve elektrik geri geldiğindeyse akülerini şarj edip, normal düzenine devam eder.

APC bulabileceğiniz en iyi firmadır, evet pahalıdır, çünkü Schneider Electric şirketinin alt firmasıdır. 5090 daha çıkmadığı için şu an bir şey dememiz zor oluyor.

İçinde bir kırmızı ve siyah kablo bulunur (+ ve -) UPS'i söktükten (videolarına bakabilirsiniz) sonra aynı renk kabloyu aynı renk yuvaya takarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Tersi bir durumda eğlence büyük olabilir. 😁

Tamamdır hocam biraz daha vaktinizi alacam idare edin lütfen bu konuda baya bilgisizim :)
Hemen akü almanızı gerektiren bir durum söz konusu değil. Çünkü faal olarak kullanılmayan aküler, faal olarak kullanılanlarına göre daha kısa bir süre içinde gücünü kaybeder, yani ömrünü yitirir. Ne zaman akü bitmeye yakındır (yani sistemi ayakta tutamaz) o zaman sipariş edersiniz.