Hemen akü almanızı gerektiren bir durum söz konusu değil. Çünkü faal olarak kullanılmayan aküler, aktif olarak kullanılanlarına göre daha kısa bir sürede içinde gücünü kaybeder, yani ömrünü yitirir. Ne zaman akü bitmeye yakındır (yani sistemi ayakta tutamaz) o zaman sipariş edersiniz.
Bende şimdi bunu yazıyordum, kullanılmayan akü ölür.
Yedek aküye ihtiyaç olduğunda çoktan ölmüş olacak.

Yedek akü. 3000 küsur. Sakın yedek aküsü olmayan ürün almayın hem APC kadar yedek parçası bulunmaz hem de bayağı pahalı. Normali 7000 TL yedek akülü 7500'e satılıyor. Yani çok güzel fiyat.
Yedek aküsü olmayan ürün almayın derken bazı markaların aküleri satılmıyor mu yani internette bulunmuyor mu ? Ve bu attığınız apc aküyü sadece apc ups'ye mi takabilirim ?

Son düzenleme:
Tam olarak dediğiniz gibi olacak. Eğer "benim çöpe atacak param çok ya da aksiyon istiyorum" deniyorsa tavsiye edilebilir bir yöntemdir. 😁
Bende şimdi bunu yazıyordum, kullanılmayan akü ölür.
Yedek aküye ihtiyaç olduğunda çoktan ölmüş olacak.
Hocalarım peki ups yerine voltaj regülatörü alsam nasıl olur ? Elektrik gittiğinde sistem kapansın benim için önemli değil. Ups konusunda düşününce hem gürültü kirliliği hem de belli süre sonra pil değiştirme gereksinimi sebebiyle pek alasım gelmedi. Voltaj regülatörü de aynı işlevi görüyor sanırım. Ne dersiniz ?

Hocalarım peki ups yerine voltaj regülatörü alsam nasıl olur ?
UPS almayacaksan bir şey almana gerek yok çünkü baktığın voltaj regülatöründen çok daha kalitelisi zaten alacağın PSU'da var dostum.

Voltaj regülatörü genellikle ev aletleri, TV ve stabil aydınlatma için kullanılıyor.

Soruyorum alt tarafı hocam. İlk defa bilgi edindiğim bir konu. Bu sitenin de amacı bu değil mi zaten ?
Önceden açtığınız ve şu an açılan konular ışığında bunu yazdım.

Tavsiyelerimiz + ve -'si ile verildi. Alt yazıyı okuduysanız, tavsiyemizin yine UPS olduğunu belirttik. Kısaca anlatacağım: UPS, sisteminizi aşırı voltaj yüklemesi, elektrik kesintilerinde güvenli bir şekilde kapatma imkanı verir, anlık gidip gelen elektrik sorunlarında koruma sağlar. Elimizde böyle bir ürün varken, size akım korumalı priz alın dememi mi istiyorsunuz?

Kaldı ki size gerekli tüm öneriler ve önerilerin açıklamaları da yapıldı. Bunca bilginin üzerine onu değil de ben bunu mu alayım derseniz, vaktimizi boşa harcadığımız hususunda şüpheye düşmeye başlarız. Çünkü sizin cebinizi ve sisteminizin sağlığı için gerekli olan ve şartları en iyi şekilde karşılayan öneri verilmiştir. Aklınıza takılan bir şey olur sorarsınız buna tamam derim ama kalkıp bu şöyle bu böyle bunu mu alayım demeye başladığınız da kafanızın karıştığını düşünerek biraz size zaman vermeyi uygun gördük, fikrinizi düşüncenizi netleştirip bu konuyu daha detaylı masaya yatırabiliriz.

@totra_proska size ürünü anlatmış, ben de size gerekli bilgileri verdim.

Önerimiz: UPS'dir.

Önceden açtığınız ve şu an açılan konular ışığında bunu yazdım.

Tavsiyelerimiz + ve -'si ile verildi. Alt yazıyı okuduysanız, tavsiyemizin yine UPS olduğunu belirttik. Kısaca anlatacağım: UPS, sisteminizi aşırı voltaj yüklemesi, elektrik kesintilerinde güvenli bir şekilde kapatma imkanı verir, anlık gidip gelen elektrik sorunlarında koruma sağlar. Elimizde böyle bir ürün varken, size akım korumalı priz alın dememi mi istiyorsunuz?

Kaldı ki size gerekli tüm öneriler ve önerilerin açıklamaları da yapıldı. Bunca bilginin üzerine onu değil de ben bunu mu alayım derseniz, vaktimizi boşa harcadığımız hususunda şüpheye düşmeye başlarız. Çünkü sizin cebinizi ve sisteminizin sağlığı için gerekli olan ve şartları en iyi şekilde karşılayan öneri verilmiştir. Aklınıza takılan bir şey olur sorarsınız buna tamam derim ama kalkıp bu şöyle bu böyle bunu mu alayım demeye başladığınız da kafanızın karıştığını düşünerek biraz size zaman vermeyi uygun gördük, fikrinizi düşüncenizi netleştirip bu konuyu daha detaylı masaya yatırabiliriz.

@totra_proska size ürünü anlatmış, ben de size gerekli bilgileri verdim.

Önerimiz: UPS'dir.
Hocam öncelikle estağfurullah kimsenin vaktini boşa harcamak gibi bir niyetim yok , olmadıda. Ve fikrinizi netleştirdiğinizde masaya yatıralım dediniz. Ben de düşündüm taşındım fikrimi netleştirdim ve ups almaya kesin olarak karar verdim. Şimdi konuya döneyim. Ben bu konuyu açtıktan sonra ve sizin yazdıklarınızı okuyup yeteri kadar fikir edindikten sonra akakçe üzerinden derinlemesine ups araştırmasına girdim ve elde ettiğim sonuçlar üzerine genel olarak herkes şu ürünün 3000 VA olanının hem sessiz hem de çok iyi olduğunu belirtmiş. APC ve diğer markalarda ise ya yorum göremedim ya da sesli çalıştığından şikayetçi olanlar var. O yüzden eledim onları direkt. Şu an siz de tavsiye ederseniz eğer bu ürünü direkt sipariş geçeceğim.