Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Az önce çok talihsiz bir olay yaşadım. Bende Logitech G335 model kablolu kulaklık var. Oyun oynuyordum, kulaklık takılıydı ve kablo yere uzanıyordu.

Ayağa kalkarken yanlışlıkla kablonun üstüne bastım, kablo gerildi, koptu, aynı anda kulaklık kasaya bağlı olduğu için kasa da yere düştü.

Şu an kasa hiçbir şekilde çalışmıyor. Ne yaptıysam açılmadı, güç dahi gelmiyor.

Çözüm
@7303 , @Styxrage , @24140 , @20424

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunum nihayet çözüldü.

Bilgisayarı servise götürdüm, usta bana direkt olarak “Bu kasayı daha önce düşürdün mü?” diye sordu.
Ben de “Evet abi, 3-4 ay önce düşürmüştüm” dedim.

Peki sorun tam olarak neymiş abi?” diye sorduğumda bana şöyle dedi:

Anakartın üzerinde devre yollarına giden çatlaklar var. Bu yüzden sistem açılmıyor.

Ne kadar doğru, ne kadar değil bilmiyorum açıkçası. Adamın yalancısıyım.
Her bir bileşeni tek tek kontrol ettim, ama sistemde en ufak bir hareket bile yok.
İşlemci fanı 1-2 saniye bile dönse biraz umutlanacağım, ama maalesef hiçbir tepki yok.

Kedim benim bilgisayarı düşürdüğünde kapanmamıştı açık haldeydi ama kasanın güç tuşunun kablosu kopmuş. Kapanmış olsaydı tekrar açarken paniklerdim heralde, ben de reset tuşunu bağladım onun yerine. Kablolamadan eminseniz tornavida ya da anahtarla çalıştırmayı deneyin isterseniz.

@Styxrage,
Yok maalesef, hâlâ çalışmıyor. Hiçbir tepki yok, en ufak bir hareket bile almıyorum.

Aklıma takılan şu:
Acaba kasa düştüğü anda anakart üzerinde bir bileşen mi koptu?

Hocam işlemci hariç her şeyi söküp takın isterseniz sıfırdan topluyormuş gibi. Aklıma bozulma hariç çok bir şey gelmiyor maalesef. Bozulma durumu da umarım PSU kaynaklıdır en azından daha ucuz diğer parçalara göre. En azından güç gelse statik elektriği falan alın diyeceğim ama... Geçmiş olsun tekrardan.

@Styxrage,
PSU’yu jumper testine soktum, fanlar dönüyor yani güç kaynağı çalışıyor. İnşallah düşündüğüm şey başıma gelmemiştir…

Şimdi kasayı toparlayıp tamirciye götüreceğim. Artık işin uzmanı birinin bakması gerekiyor, ben elimden geleni yaptım. Umarım anakart ya da işlemciye ciddi bir zarar gelmemiştir.

İşlemci olduğunu sanmıyorum hocam fazlasıyla sabit duruyor zaten. Sarsıntıdan hasar alacağını da düşünmüyorum. Umarım en hafif şekilde atlatırsınız.