Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Az önce çok talihsiz bir olay yaşadım. Bende Logitech G335 model kablolu kulaklık var. Oyun oynuyordum, kulaklık takılıydı ve kablo yere uzanıyordu.

Ayağa kalkarken yanlışlıkla kablonun üstüne bastım, kablo gerildi, koptu, aynı anda kulaklık kasaya bağlı olduğu için kasa da yere düştü.

Şu an kasa hiçbir şekilde çalışmıyor. Ne yaptıysam açılmadı, güç dahi gelmiyor.

Çözüm
@7303 , @Styxrage , @24140 , @20424

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunum nihayet çözüldü.

Bilgisayarı servise götürdüm, usta bana direkt olarak “Bu kasayı daha önce düşürdün mü?” diye sordu.
Ben de “Evet abi, 3-4 ay önce düşürmüştüm” dedim.

Peki sorun tam olarak neymiş abi?” diye sorduğumda bana şöyle dedi:

Anakartın üzerinde devre yollarına giden çatlaklar var. Bu yüzden sistem açılmıyor.

Ne kadar doğru, ne kadar değil bilmiyorum açıkçası. Adamın yalancısıyım.
Tamircilere de pek güvenmemek gerek. Çok bilindik işin ehli güvenilir yerlere götürseniz daha iyi.
Tanıdık bir yere götürdüm, genelde tüm alışverişimi oradan yapıyorum.

Klavye, mouse, kulaklık, hoparlör gibi ürünlerin hepsini oradan almışımdır zaten. Güvenilir bir yer yani.

Ama yine de önerin için teşekkür ederim. Düşünmen yeterli, sağ olasın.

Merhaba arkadaşlar,

Az önce çok talihsiz bir olay yaşadım. Bende Logitech G335 model kablolu kulaklık var. Oyun oynuyordum, kulaklık takılıydı ve kablo yere uzanıyordu.

Ayağa kalkarken yanlışlıkla kablonun üstüne bastım, kablo gerildi, koptu, aynı anda kulaklık kasaya bağlı olduğu için kasa da yere düştü.

Şu an kasa hiçbir şekilde çalışmıyor. Ne yaptıysam açılmadı, güç dahi gelmiyor.

Geçmiş olsun, tekrar sıfırdan montaj ile sorunlu parça tespit edilebilir, ilk olarak anakarta sadece CPU'yu ve 24 pin soketini takıp start verilmeli, çalışma durumuna göre CPU güç soketini ve diğer donanımları tek tek ekleyerek denemelisiniz.

@7303 , @Styxrage , @24140 , @20424

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunum nihayet çözüldü.

Bilgisayarı servise götürdüm, usta bana direkt olarak “Bu kasayı daha önce düşürdün mü?” diye sordu.
Ben de “Evet abi, 3-4 ay önce düşürmüştüm” dedim.

Peki sorun tam olarak neymiş abi?” diye sorduğumda bana şöyle dedi:

Anakartın üzerinde devre yollarına giden çatlaklar var. Bu yüzden sistem açılmıyor.

Ne kadar doğru, ne kadar değil bilmiyorum açıkçası. Adamın yalancısıyım.

Çözüm