Çözüldü Bilgisayar oyun oynarken birden kilitleniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Chocpers
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 56
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chocpers

Çalışkan
Merhaba,

Masaüstü sistem kullanıyorum neredeyse 1 yıl oldu son 2 aya kadar gayet düzgün çalışıyordu ancak şu son 2 aydır sistemde bir stabilize sorunu var, ilk sorun bundan yaklaşık 2 ay önce oyun oynarken tüm sistemin bir anda kilitlenmesi ile başladı PC hiçbir komuta tepki vermedi ben de güç tuşuna basarak kapatmak zorunda kaldım. Bu sorundan sonra 2 gün önce PC'yi açma tuşuna bastığımda sistem açılmadı TUF Gaming B650-M Plus anakart kullanıyorum turuncu ışıkta kaldı açılmadı yine güç tuşuna basarak kapatmak zorunda kaldım sonrasında tekrar açtığımda düzgünce açıldı.

En son sonunda tam bu yazıyı yazmadan 5 dakika önce yaşadım ETS oynarken sistem kilitlendi gitti yine güç tuşuna basarak kapadım. 3-4 farklı uygulamadan virüs taraması yaptım temiz çıktı, winsat formalden kontrol sağladım tüm parçalar 9 üzeri olması gerektiği gibi, OCCT de işlemci RAM ve ekran kartı için 1 saatlik testler yaptım sorun çıkmadı kafayı yemek üzereyim neden dolayı bunu yapıyor olabilir. 4070s kullanıyorum 576.80 NVIDIA driver ı yüklü eski bir sürüme mi geçeyim ondan mı yapıyor ya da Windows 23H2 kullanıyorum 24H2 indirdiğimde sistemde bazı sorunlarla karşılaştım o yüzden yedekten geri 23H2'ye döndüm onu kullanmıyorum ondan mı yapıyor.

Herhangi bir tahmini olan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CMD'den sfc /scannow yapmayı denediniz mi?
Deneyimlerimden çıkarak ayarlardan geri dönülerek yapılan sürüm düşürme tekniği bazı sistemsel sorunlar çıkarabiliyor.
Deneyimlerimden çıkarak ayarlardan geri dönülerek yapılan sürüm düşürme tekniği bazı sistemsel sorunlar çıkarabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi yaptım, hatalı dosya buldu ve düzeltti. Yaşadığım sorunların temeli budur umarım. Yorumunuz için teşekkür ederim, pc yi birkaç gün kullanıp sorun çıkıp çıkmayacağına bakıcam ona göre yorumunuzu çözüm olarak işaretlicem. Ayrıca bu önerdiğiniz komuta bağlı olarak bir sorum olacak windows u 24h2 sürümüne güncelleyip sorun yaşarsam ve bu kodu çalıştırırsam sorunların hepsini düzeltiyor mu ?

Şimdi yaptım, hatalı dosya buldu ve düzeltti. Yaşadığım sorunların temeli budur umarım. Yorumunuz için teşekkür ederim, pc yi birkaç gün kullanıp sorun çıkıp çıkmayacağına bakıcam ona göre yorumunuzu çözüm olarak işaretlicem. Ayrıca bu önerdiğiniz komuta bağlı olarak bir sorum olacak windows u 24h2 sürümüne güncelleyip sorun yaşarsam ve bu kodu çalıştırırsam sorunların hepsini düzeltiyor mu ?
Rica ederim. Bu kod %100 çözüm sağlamaz ama genelde bulur ve düzeltir. Sorun devam ederse Windows 11 24H2 sürümüne format atabilirsin.
Başka bir konuda sorun olursa yeni konu oluşturarak beni etiketleyebilirsin.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt