Yer
İstanbul
Sistemimde hiç sorun yoktu bu zamana kadar, biraz evvel Battlefield 1 oynarken kapandı bir anda. Sonra yeniden açıldı, tekrar kapandı, tekrar açıldı tekrar kapandı. Sonra açıldı ama CPU boot ışığı yanık kaldı ve ne görüntü ne de klavye mouse ışığı yandı. Şu an kasa çalışsa bile görüntü gelmiyor. Klavye ve mouse ışığı yanmıyor, sadece kulaklık ışığı yanıyor.
Sistemi açmadan evvel sadece USB uzatma kablosu vardı onu taktım. Hatta konu da açmıştım, şu fotoğraftaki kablodan görseli paylaşıyorum.
Sorun neden olmuş olabilir? Ekran kartı mı PSU mu? Şu an anlayamadım gerçekten hiçbir şey. Bir anda kapandı. PSU olabilir diyeceğim ama bilmiyorum da, anakart da boot etmiyor. CPU'da kaldı.

Screenshot_20251108-103539_Gallery.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gördüğüm kadarıyla Aerocool KCAS 600W PSU kullanıyorsunuz ve yaşlı PSU. Patlamış diye düşünüyorum, bir koklayın derim.

Hocam anakart CPU'da kalıyor hâlen statik elektrik de boşalttım düzelmedi hâlen. Anakarttan değildir umarım, inşallah PSU'dandır. Zaten niyetim vardı PSU değiştirmek ama yani cidden patladı mı gerçekten. 2018 Kasım'da almıştım bunu.

Ekran kartı fanları da dönmüyor hocam bu arada.

@Recep Baltaş
Hocam sen de yardımcı olur musun?

Sistem açılmıyor, PSU şüpheli. Yani, serileri kötü diye biliyorum bu PSU'nun. İçini bir koklayın derim, CPU_LED ışığı yanıyor ise zaten PSU şüphelidir.

Sistem açılmıyor, PSU şüpheli. Yani, serileri kötü diye biliyorum bu PSU'nun. İçini bir koklayın derim, CPU_LED ışığı yanıyor ise zaten PSU şüphelidir.

Hocam sistem açılıyor aslında. Power tuşuna basınca fanlar dönüyor, M.2 ışığı yanıyor, fan ışıkları yanıyor, klavye mouse yanmıyor ama, kulaklık ışığı yanıyor. Bir de ekran kartı fanları normalde ilk startta standby sırası bitene kadar döner o da dönmüyor şu an. Umarım PSU'dur sorun. Başka bir parçaya zarar vermiş olmasın da o yeterli benim için.

Pazartesi günü bilgisayarcı bir tanıdığım var daha evvel yanında çalışmıştım onu aradım 1 saat kadar evvel, yanına gideceğim yedek PSU ile deneyeceğiz.

@Xbox 360E hocam bazı yerlerde bu CPU ışığı için BIOS sıfırlama çözer demişler. Kesin ondan olur mu?

Hocam denemeden bilemeyiz, deneyin. Ben yine de PSU'da şüpheleniyorum. BIOS sıfırlamanın amacı yapılan değişikleri sıfırlıyor yani fabrika ayarlarına döndürüyor.

CMOS sıfırlama öneren de olmuş hocam. Bu CMOS olayını tornavidayla iki pine temas ettirerek mi yapıyoruz?
@Xbox 360E en iyisi pazartesiyi beklemek olacak. Ben de PSU'dan şüpheleniyorum oyunda kapanmasından dolayı sistemin. Teşekkürler yanıtlar için tekrardan hocam.
@Recep Baltaş üstadım senin de önerin varsa alayım son olarak pazartesi günü konuya güncelleme yapacağım çünkü.