haithegreat

Çalışkan
Merhaba dostlar, 19 yaşındayım ve dijital reklamcılık alanında bir firmada online olarak çalışmaktayım. Hem ortam değişikliği olması adına, hem de elimde bir diploma olması adına ücretli bir şekilde İstanbul Kültür Üniversiteside 2 senelik Bilgisayar Programcılığı okumak istiyorum. Halihazırda programcılık alanında bilgim orta seviyede olarak söyleyebilirim. Ortam yapmak ve sosyal seviyemi de geliştirmek istiyorum ve bu sene YKS'ye girmeyi planlıyorum. Sizce okumaya değecek bir bölüm müdür?

Bence hayır. Yapay zeka büyük oranda bitiriyor bu mesleği ve iki yıllık bir bölüm ile tecrübeliler arasında rekabet etmen zor.
Recep hocam cevabınız için teşekkürler. Aslında gitmek istememin asıl amacı ortam değişikliği olması ve üniversite ortamını deneyimlemek istemem. Yazılım alanında bilgi ve deneyimin, diplomanın üzerinde olduğu kanaatindeyim. Zaten işim de online olduğundan ötürü boş kalan vakitte araya üniversiteyi de ekleyip biraz hayatıma değişiklik gelmesini istiyorum. Ayrıca sizin de belirttiğiniz üzere yapay zeka gerçekten de yazılım alanını bitiriyor. Bundan ötürü hem YKS çalışıp hem de 4 sene boşuna Yazılım Mühendisliği gibi bir alan okumak istemiyorum. Bu nedenle ara çözüm olarak Bilgisayar Programcılığını düşündüm.

4 yıllık 8 yıllık 12 yıllıktan ziyade artık yapay zeka yüzünden üniversiteler bile müze olabilir. Yapay Zeka yüzünden bilişim dünyasında bir sürü işsiz var ve büyük firmalar işçi çıkarıyor. Bilişim Yazılım gibi bölümleri okumadan önce düşünün çok pişman olursunuz özellikle en basitinden bir polis memuru 45-50 yaşında emekli olup tatilini viyanada yaparken siz 65 yaşında bile emekli olamayıp belkide ömrünüz ekranlar başında geçecek.. Saygınlık desen yok...