Ben elektronik teknolojisi mezunuyum iyi hocalardan da eğitim aldım ama yerinde olsam elektronik haberleşme teknolojisi okurdum tamir konusunda hata ve arıza tespiti ders olarak genelde açık olmuyor bilgin olsun genelde sayısal(lojik) tasarım, analog elektronik, devre analizleri, mikroişlemciler/denetleyiciler vb. dersleri göreceksin sana bilgisayar tamiri anlamında bilgi katmaz çok daha ince işçiliğine girersin tamiri bir iş yerinde çalışarak öğrenebilirsin ben savunma sanayi firmasında staj yaptım kopmuş sensör kablosunu nasıl tamir edeceğimi bilemedim ama bir sistemi kurma, tasarlama ve çalıştırma anlamında tecrübe sahibi oldum yani sırf tamircilik için elektronik okumayı düşünme bence ama bana kalırsa haberleşmeye kesinlikle git hem ülke genelinde bölüm tutuluyor (elektroniğe göre ilgi daha fazla) hem seni elektronik kadar yormaz elektronikte otomasyon da gösteriyorlar AC de gösteriyorlar çok karışık bilgisayara ilgisi olan biri için o dersler gereksiz olur ayrıca mühendisliğe tamamlamak istersen de elektronik mühendisliği anlamında dikey geçiş ehb de elektronik teknolojisine göre daha avantajlı.