23832

Becerikli
Gençler merhaba. 2 yıllık bölümlerden elektrik ile elektronik teknolojisi tutuyordu. Tamir işini öğrenmek için hangi bölümü okumak gerekiyor? Aslında tamirciye gidip mesleği öğrenmekte etkili ama ikisini birden yürütmeyi düşünüyoruz. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik-elektronik okuyun, okurken de akraba PC’lerini bozarak tecrübe edinin. Cebinizden para çıkmaya başlayınca öğrenirsiniz.

Ayrıca forumda çözdüğümüz sorunlara bakarak da tecrübe edinebilirsin bir; ikincisi artık ChatGPT sayesinde bile çoğu sorunu cözebilirsin.

Elektrik-elektronik okuyun, okurken de akraba PC'lerini bozarak tecrübe edinin. Cebinizden para çıkmaya başlayınca öğrenirsiniz.

Ayrıca forumda çözdüğümüz sorunlara bakarak da tecrübe edinebilirsin bir; ikincisi artık ChatGPT sayesinde bile çoğu sorunu cözebilirsin.

Elektronik teknolojisi iyi yani.

Elektrik-elektronik okuyun, okurken de akraba PC’lerini bozarak tecrübe edinin. Cebinizden para çıkmaya başlayınca öğrenirsiniz.

"Akraba PC'lerini bozarak" derken? :LOL:

Ben elektronik teknolojisi mezunuyum iyi hocalardan da eğitim aldım ama yerinde olsam elektronik haberleşme teknolojisi okurdum tamir konusunda hata ve arıza tespiti ders olarak genelde açık olmuyor bilgin olsun genelde sayısal(lojik) tasarım, analog elektronik, devre analizleri, mikroişlemciler/denetleyiciler vb. dersleri göreceksin sana bilgisayar tamiri anlamında bilgi katmaz çok daha ince işçiliğine girersin tamiri bir iş yerinde çalışarak öğrenebilirsin ben savunma sanayi firmasında staj yaptım kopmuş sensör kablosunu nasıl tamir edeceğimi bilemedim ama bir sistemi kurma, tasarlama ve çalıştırma anlamında tecrübe sahibi oldum yani sırf tamircilik için elektronik okumayı düşünme bence ama bana kalırsa haberleşmeye kesinlikle git hem ülke genelinde bölüm tutuluyor (elektroniğe göre ilgi daha fazla) hem seni elektronik kadar yormaz elektronikte otomasyon da gösteriyorlar AC de gösteriyorlar çok karışık bilgisayara ilgisi olan biri için o dersler gereksiz olur ayrıca mühendisliğe tamamlamak istersen de elektronik mühendisliği anlamında dikey geçiş ehb de elektronik teknolojisine göre daha avantajlı.

Ben elektronik teknolojisi mezunuyum iyi hocalardan da eğitim aldım ama yerinde olsam elektronik haberleşme teknolojisi okurdum tamir konusunda hata ve arıza tespiti ders olarak genelde açık olmuyor bilgin olsun genelde sayısal(lojik) tasarım, analog elektronik, devre analizleri, mikroişlemciler/denetleyiciler vb. dersleri göreceksin sana bilgisayar tamiri anlamında bilgi katmaz çok daha ince işçiliğine girersin tamiri bir iş yerinde çalışarak öğrenebilirsin ben savunma sanayi firmasında staj yaptım kopmuş sensör kablosunu nasıl tamir edeceğimi bilemedim ama bir sistemi kurma, tasarlama ve çalıştırma anlamında tecrübe sahibi oldum yani sırf tamircilik için elektronik okumayı düşünme bence ama bana kalırsa haberleşmeye kesinlikle git hem ülke genelinde bölüm tutuluyor (elektroniğe göre ilgi daha fazla) hem seni elektronik kadar yormaz elektronikte otomasyon da gösteriyorlar AC de gösteriyorlar çok karışık bilgisayara ilgisi olan biri için o dersler gereksiz olur ayrıca mühendisliğe tamamlamak istersen de elektronik mühendisliği anlamında dikey geçiş ehb de elektronik teknolojisine göre daha avantajlı.

Hocam bu arada sayısalla hiç aram yok. Fizik ve Kimya bilgisi de gerekir mi tamircilikte?

Hocam bu arada sayısalla hiç aram yok. Fizik ve kimya bilgisi de gerekir mi tamircilikte?

Evet Fizik ve Kimya gerekiyor mu tamir işi için?

Son düzenleme:
Hocam bu arada sayısalla hiç aram yok. Fizik ve kimya bilgisi de gerekir mi tamircilikte?

Evet fizik ve kimya gerekiyor mu tamir işi için?

Fizik bilgisi gerekiyor ama halledilir AYT fizik kitabı alıp çalışırsın ilk dönem fizik gösteriliyor kimya yok matematik her yerde ihtiyaç olunan bir durum nereye gidersen git matematiğe ihtiyacın olacak o yüzden matematiğini mecbur iyileştireceksin bir de elektronikte kesin değerler üzerinden değil yaklaşık değerler üzerinden gidilir bir değer aralığı oluyor veya sayıyı yuvarlıyoruz tabii her durumda olmuyor ama formüller çok fazla ve şunu söyleyebilirim eğer sadece bilgisayar tamiri öğrenmek istiyorsan 2 sene bir yerde çalışarak çok rahat öğrenirsin ama elektronik okursan ufkun açılır bilgisayarın tamiri ile değil sistemin kendisi ile ilgilenmeye başlarsın örneğin ben okulda proteus designer(devre tasarımı ve simüle etme üzerine çalışan programlardan biri), C++ ve Assembly dersleri alıyordum şu an CPU programlama ile ilgileniyorum programlama dili öğrenmeye çalışıyorum savunma sanayiinde bir kere staj yaptım şimdi lisansa tamamlayıp havacılık ve uzay şirketlerinde staj yapma isteğim var yani tamiri yapan değil sistemi kuran veya tasarlayan kişi de olabilirsin bu çok daha iyi bir şey ve şu an sektörde böyle girişimler de yok yani bugün sen çalışmaya başlarsan eğitimini alırsan ileride bilgisayar tamircisinden çok daha nitelikli biri olabilirsin iş hayatına bilgisayar tamirciliğine gidersen muhtemelen sıradan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarla uğraşırsın ama üniversitede eğitimini alıp işe girersen özel bilgisayarla ilgilenirsin benim tavsiyem ön lisans elektronik haberleşme teknolojisine gitmen olurdu.
Sonradan ekleme yapıyorum bu yazdıklarım üniversite için geçerli tamircilikte en azından sektörde fizik ve kimya çok kullanılmıyor tabii elektronik bileşenlerin temizliği için kullanılan alkol vb. temizleyiciler var onların bilinmesi gerek ama illa fizik ve kimya bilmeye gerek yok.