UYARI! Bu yöntemleri uygulayıp, uygulamamak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Olacak herhangi bir şeyden ben sorumlu değilim! İyi sosyaller.

Selamlar Sosyal, bugün sizlere "Bilgisayar virüsleri nasıl temizlenir?" onu anlatacağım. Bu yöntem ile ben virüslerin %95'ini silebilmiştim. Hadi geçelim:

Kullandığınız bir Anti-Virüs programınız varsa koruma ayarlarını agresif moda alıp tam tarama yapın​

Benim kullandığım Anti-Virüs an itibariyle AVG. İnternete veya yardımcı bir kaynağa Anti-Virüs uygulamanızı yazıp ayarlarını nasıl agresif moda alacağınız hakkında bilgi alabilirsiniz veya sosyal üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
AVG Anti-Virüs programının ayarlarını agresif moda alma:

1.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

Anti-Virüs programınızı agresif moda aldığınıza göre tam bir tarama başlatın.

2.PNG

Anti-Virüs programınız tarama sonunda bile virüsü bulamıyorsa farklı yöntemler deneyeceğiz:

Malwarebytes Anti-Malware Programını indirin​

Biz bu kısımda Malwarebytes Anti-Malware programını "pasif" modda yani sadece tarama için kullanacağız, Gerçek zamanlı koruma bulunduran diğer Anti-Virüs programımıza etki etmeyecek. Ayarlar böyledir:

Ekran Alıntısı.PNG

21.PNG
31.PNG

Tüm ayalar böyle olmalı, bu şekilde pasif olacak ve arka planda çalışmayacak.

Şimdi ise tam tarama yapalım:

15.PNG

Üç noktaya ardından Advanced Scan düğmesine tıklayalım.

31.PNG

Karşımıza açılan ekranda "Configure the scan" butonuna tıklayalım.

14.PNG

Açılan ekranda tüm disklerinizi seçin ve scan rootkits tikini de açın. Ardından "Start Custom Scan" butonuna tıklayın ve tarama başlasın. Bulunan zararlıları tarama sonunda "Quarantine" diyerek temizleyebilirsiniz.
Peki nasıl karantinadan sileceğiz?
Çok basit beni izleyin:
İlk önce "Dashboard" kısmından "Detection History" bölümüne girelim.

14.PNG

Girdikten sonra bulunan tüm tehditleri işaretleyip "Delete" butonuna tıklayalım.

15.PNG

Hala tehditlerin temizlenmediğini mi düşünüyorsunuz? Şimdi Emsisoft Emergency Kit ile de zararlıları temizleyelim​

Emsisoft - Emergency Kit: Free Portable Malware Scan and Removal Buradan indirebilirsiniz, kurulumu çok basit zaten kurarsınız hemen. Ardından program başlayacaktır.

Ekran Alıntısı.PNG

Şimdi güncelle butonuna tıklayalım ilk önce ve sonra Malware Taraması butonuna tıklayalım. Bulunan zararlıları silelim veya karantinaya taşıyalım. (Yeniden başlatma isteyebilir.)
komutanımannembanyoyacagırıyo.PNG

Hala mı bir tehdit bulunmadı? Norton Power Eraser'i deneyin​

İndirmek için:Download and run Norton Power Eraser - Free virus and malware removal tool for Windows İndir, çalıştır programdır. Arka planda çalışmaz (Emsisoft Emergency Kit'de böyle)
Sistem sürümünüze (32 Bit-64 Bit) göre indirin ve çalıştırın.
Norton Power Eraser açıldıktan sonra otomatik olarak zaten güncelleştirmeleri denetler ardından "Tam sistem taraması" butonuna tıklayın ve tarama başlasın.

Ekran Alıntısı.PNG

Tarama sonunda bulunan tüm tehditleri işaretleyip temizleyin. (Yeniden başlatma isteyebilir.)

virüsleriyerim.PNG

Hala mı bulunmadı şimdi ise "İstenmeyen Uygulama Taraması"'nı başlatın. Bulunanları silin.

Ekran Alıntısı.PNG

Tehditler bulunduğunda "şimdi düzelt" butonuna tıklayın.

11.PNG

Zararlılar halen silinmediyse kullandığınız tarayıcıyı sıfırlamayı deneyebilirsiniz, ayrıca tarayıcınızdan izin verdiğiniz bildirimlere bakabilirsiniz.
Hala olmazsa Rescue disklere bakabilirsiniz, bunlar USB'den başlayıp Windows'dan bağımsız bir ortamda tarama yapmanıza olanak sağlar. Kaspersky Rescue disk, ESET SysRescue gibi. USB kullanmadan ise AVG Önyükleme Taraması yapabilirsiniz. Ancak lütfen bu araçları kafanıza göre kullanmayın! Nasıl kullanılacağı hakkında bir bilgi sahibinden yardım alın. Ayrıca size daha kolay bir yöntem söyleyeyim zararlılar halen silinmediyse Techolay Sosyal'e başvurun, yardım edelim...

İyi sosyaller! Makalemi okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bitdefender'dan iyidir. Bitdefender bilgisayardan kalkmıyor.
Bitdefender koruması çok iyi olan bir program ancak çok ağır ve sistemden kalkması epey zor. Kalıntı bırakabiliyor kalkınca.

Çok pahalı bir program. Ancak virüsleri tarıyor ama konumların falan göstermiyor. Kaspersky'a göre bir sürü virüs buldu. Ancak isim veriyor, onları arayıp siliyorum.
Önermiyorum hocam, veritabanı belirsiz. Önermiyorum dediğim gibi kullanıp kullanmamak size kalmış. Virüs silmek için para isteyen program olmaz bence.
(Eskiden kullandığım program SuperAntiSpyware'miş. Artık bunu da gram önermiyorum)

Arkadaşlar 2 saat cezalıydım, hepinize çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun.

Adı sanı duyulmamış bir program, önermiyorum. Ama sanki eskiden kullandığım bir programa benziyor. Çıkardım gibi çıkaramadım gibi de.
Spyhunter hiç bir şeyi bulamıyor. Onun dışında benim antivirüsün veri tabanları belli ve Norton Power Eraser'dan daha iyi sonuç veriyor (Yanlış pozitifleri görmezden gelirsek). Açık kaynak bunu yapıyorsa kapalı kaynaklarda bir sorun var sanırım.

Spyhunter hiç bir şeyi bulamıyor. Onun dışında benim antivirüsün veri tabanları belli ve Norton Power Eraser'dan daha iyi sonuç veriyor (Yanlış pozitifleri görmezden gelirsek). Açık kaynak bunu yapıyorsa kapalı kaynaklarda bir sorun var sanırım.
Hayır, yok. Senin AV her şeye virus de diyebilir. Bunu bilemeyiz ayrica tek bir ornege gore gitmek dogru degil.

Hocam tek bir algı yapmanız yanlış. Birisi kaç senelik AV birisi ise. Clamav motoru kullanan bir AV. Sizin AV Bitdefender falan da kullanıyorsa çok normal değil mi geçmesi?
ClamAV, YARA-X ve makine öğrenimi kullanıyor statik analizde. Tek sorunu yanlış pozitif vermesi. Yanlış pozitif verdiği zamanda 1-2 antivirüs buluyor genelde zaten. Onlarda yanlış pozitif. Benzer sebepler olduğu için.

Neyse yanlış pozitifi sonuna kadar kıstım. Şu anda en iyisi değil ama Kaspersky ondan daha iyi ama çok ciddi skor farkı yok. 163 ise 181 Kaspersky.

Son düzenleme:
Ellerine sağlık, güzel rehber olmuş. Gözüme çarpan birkaç ufak eksik vardı belirtmek istedim. Ev kullanıcısı için Norton Power Eraser çok önermem, bilinçliyse kullanabilir. Zararlının sistemde bıraktığı potansiyel etkilere karşın DISM, SFC gibi araçların kullanımı da belirtilebilirmiş. 🙏