Taşınabilir HDD diski normal kaysperk tarattım yaklaşık 2 saat sürdü 9 tane virüs çıktı onları temizlettim USB rescue kurdum tarama yaptırdım bilgisayarı hard diski tarattamadım hariciyi görmedi nedense tekrar temiz USB başka kendi PC'den Windows 11 kurarak formatladım. Sanırım artık olmuştur :) hatta en son kurduğum sistemi de tekrar tarattım kaysperk 1 yıllık lisasnları almam mantıklı mı?

Dosya Ekleri

• IMG_1934.webp
    IMG_1934.webp
    103,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
İnşallah oda girmemiştir :)

Hepsiburada vs kaysperk lisansları güvenilir midir?

Açıkçası oradaki lisanslara güvenemiyorum çünkü mesela artık satışta olmayan ürünlerin bile yanlışlıkla lisansını alınması olayları cikabiliyor. Siz en iyisi asıl satıcıya yani Kaspersky'in kendi sitesinden devam edin.

Bütün partitionları sıfırladıysan virüsten kurtulursun ama dikkat et. Aynı ağda başka bir bilgisayar daha varsa ve ona da bulaşmışsa ne kadar format atsan yine de ağ üzerinden sana geri bulaşabilir. Aynı ağdaki bütün cihazları formatla/sıfırla. Ardından bilgisayarına temiz kurulum yap. Son olarak iyi ve ücretsiz bir antivirüs programı kur. Avast, AVG ya da Avira olabilir. Üçünden bir tanesini seçebilirsin.

Bütün partitionları sıfırladıysan virüsten kurtulursun ama dikkat et. Aynı ağda başka bir bilgisayar daha varsa ve ona da bulaşmışsa ne kadar format atsan yine de ağ üzerinden sana geri bulaşabilir. Aynı ağdaki bütün cihazları formatla/sıfırla. ardından bilgisayarına temiz kurulum yap. Son olarak iyi ve ücretsiz bir antivirüs programı kur. Avast, AVG'ya da Avira olabilir. Üçünden bir tanesini seçebilirsin.

Ağda başka PC yoktu hiç kayseperk lisansı alacağım.

Temiz kurulum yapmanıza rağmen hâlâ virüsten/zararlı yazılımdan kalıntı olma ihtimali son derece düşük. Anakartınızın BIOS sürümü güncel değilse, güncelleyin. Hesap şifrelerinizi çok güçlü şifre seçin, hepsinde ayrı şifre kullanın ve 2FA açın. Keyfinize bakın sonra.

@Kağangncr, Kaspersky Türkiye fiyatlarıyla en F/P antivirüs şu anda. 3 ücretli plan da aynı veritabanlarını ve aynı antivirüs motorlarını barındırıyor. Eğer VPN, Password Manager gibi ihtiyaçlarınız varsa Plus paketini tercih edin, eğer bu tarz şeylere ihtiyacınız yoksa Standard paketi yeterlidir.