Makaleler
3
Arkadaşlar ben dün bilgisayarı tamamen kapatıp kasanın arkasındaki düğmeye basıp oradanda kapattım. Ama ilk bilgisayarı kapattım sonra kasanın arkasındaki şalteri kapattım. Bir sorun olur mu?

Olmaz hocam merak etmeyin, kapattıktan sonra zaten arkasından kapatmışsınız. Benim bilgisayar kaç kere elektrik gittiğinden dolayı direkt kapandı ama bir şey olmadı, en fazla oynadığım oyundan oluyorum o sıra.

Arkadaşlar ben dün bilgisayarı tamamen kapatıp kasanın arkasındaki düğmeye basıp oradanda kapattım. Ama ilk bilgisayarı kapattım sonra kasanın arkasındaki şalteri kapattım. Bir sorun olur mu?
Bilgisayarı kasadan kapatmamışsınız. Kasanın gücünü kesmişsiniz. Bu bir sorun olamaz zaten. Bilgisayarı Windows içinden değil direkt kasa düğmesinden kapatırsanız uzun vadede zarar görürsünüz.

Faydalı mı derken neyi kastettiniz bilmiyorum ama direkt sorudan cevap verirsem hayır ama zararı da yok yani. Bilgisayarınız direkt başlat menüsünden kapatın yeter, bir işlem yaparken direkt arkasından kaparsanız verileriniz gidebilir. Tüm verileri demiyorum bu arada, örneğin video renderlıyorsanız o esnada o gidebilir.

Niye zararlı olsun ki? Elektirik kesintisi olmadığı takdirde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Uzun bir yolculuğa çıkmıyorsanız ve elektrik altyapısının büyük ölçüde bozuk olduğu bir mahallede oturmuyorsanız; yağmurlu havalarda bile PSU şalterini indirmeniz gerekmez. Windows üzerinden bilgisayarı kapatmanız yeterlidir her zaman ama dediğim gibi uzun bir yolculuğa çıkacaksanız ya da mahallenizde ki elektrik altyapısı çok kötüyse ve özellikle yağmurlu havalarda çok fazla elektrik kesintisi oluyor ise bilgisayarı Windows üzerinden kapattıktan sonra PSU şalterini indirebilir ya da direkt sistemin fişini çekebilirsiniz. Hava düzeldikten sonra tekrar kullanmaya devam etmenizde bir sorun olmaz.