SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba ben zamanında böyle bir konu açmış olmam lazım fakat uzun süre sonra tekrardan aynısı oldu. İşlemcim çok ısınıyordu, macun sürdüm fakat etki etmedi, yeni soğutucu almam gerektiğini biliyorum ama az önce video izlerken arkada oyun ya da başka bir şey açık değil, kendini resetledi bilgisayar, crackli oyun yüklemiştim, onun yama olasılığı var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben zamanında böyle bir konu açmış olmam lazım fakat uzun süre sonra tekrardan aynısı oldu. İşlemcim çok ısınıyordu, macun sürdüm fakat etki etmedi, yeni soğutucu almam gerektiğini biliyorum ama az önce video izlerken arkada oyun ya da başka bir şey açık değil, kendini resetledi bilgisayar, crackli oyun yüklemiştim, onun yama olasılığı var mıdır acaba?
Crackli oyunla ilgisi yok. Ben ne idüğü belirsiz yerlerden 120 tane oyun indirdim crack sorun yok. Büyük ihtimalle işlemci soğutucunu tam olarak oturtamıyorsun veya ağır bir soğutucu ise ve termali çok surduysen aşağı doğru kayıyor olabilir. Ben de aynı sorunu yaşıyordum stok soğutucu ile Ryzen 3 3100 işlemcim 116 dereceyi görmüştü. Sonra snowman t6 ultra aldım sorun çözüldü ancak bir gün sonra yine aynısı şekilde 105 derece gördü. Bir açtım baktım soğutucu aşağı doğru gelmiş sonrasinda etrafinden tel iplerle kasaya sabitledim 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Anakartinda da sıkıntı olabilir veya yazılımsalsa bir format atmayı deneybilirsin. Gerçekten format çoğu zaman çoğu şeyin çözümü olabiliyor.

60-70 derecedeyken işlemciniz FX 9590 gibi uç bir örnek değilse sisteminiz kapanmaz.

Burada daha çok PSU veya ekran kartına odaklanmalısınız. Ekran kartınız PCIe slotuna düzgün oturmadıysa ufak sarsıntılar temassızlık yapıp sisteminizi kilitleyebilir. Yine herhangi bir güç kanalı arızalı olan, kondansatörü şişmiş olan bir PSU yüzünden sisteminiz yeniden başlayabilir. Mavi ekran alıyor musunuz bu yeniden başlama olaylarında?

Güç yetmiyorsa bunu yapabilir, sorun ısıdan kaynaklı gibi geliyor bana. Max CPU kullanımını 95'te sınırlayıp dener misin?

Hocan zaten galiba sınırlı 90 91 olduğunu görüyorum.

60-70 derecedeyken işlemciniz FX 9590 gibi uç bir örnek değilse sisteminiz kapanmaz.

Burada daha çok PSU veya ekran kartına odaklanmalısınız. Ekran kartınız PCI-e slotuna düzgün oturmadıysa ufak sarsıntılar temassızlık yapıp sisteminizi kilitleyebilir. Yine herhangi bir güç kanalı arızalı olan, kondansatörü şişmiş olan bir PSU yüzünden sisteminiz yeniden başlayabilir. Mavi ekran alıyor musunuz bu yeniden başlama olaylarında?

Almıyorum hocam.

Burada daha çok PSU veya ekran kartına odaklanmalısınız. Ekran kartınız PCI-e slotuna düzgün oturmadıysa ufak sarsıntılar temassızlık yapıp sisteminizi kilitleyebilir. Yine herhangi bir güç kanalı arızalı olan, kondansatörü şişmiş olan bir PSU yüzünden sisteminiz yeniden başlayabilir. Mavi ekran alıyor musunuz bu yeniden başlama olaylarında?

PSU olabilir hocam durduğu yer yamuk olduğundan ekran kartında bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Son düzenleme: