Bilgisayar 10 dakikada açılıyor sorun hangi parçadaysa servise göndereceğim fakat bulamıyorum. Açıldıktan sonra hiçbir şekilde performans sorunları veya başka bir sorun yaşamıyorum sadece açılırken oluyor BIOS süresi çok uzun. Kasamı değiştirirken anakartımın arkası çok büyük çizildi ve BIOS güncellemesi yaptıktan sonra geç açılmaya başladı. Hiçbir parçanın testinde sorun çıkmıyor çünkü sadece açılırken sorun var tüm BIOS ayarlarını denedim BIOS ayarlarıyla sürümüyle alakası yok sorun hangi parçada. Power tuşuna bastıktan sonra uzuuun bir süre siyah ekranda bekliyorum ASUS yazısı geldiğinde bilgisayarım açılıyor.

BIOS'tan Memory context restore ayarını enabled yap sorunun çözülür.

Ayrıca RAM'ler her zaman 2 ve 4. slotlara takılmalı.
Konuyla alakasiz ama her zaman 2. ve 4. slotlara takilacak diye bir kaide yok. Bazi anakartlarda bu durum 1. ve 3. slot olabiliyor. Yani kitapciga bakmak veya anakartin RAM slotunun yaninda bulunan kucuk ibareye bakmak gerekir.

Konuyla alakasiz ama her zaman 2. ve 4. slotlara takilacak diye bir kaide yok. Bazi anakartlarda bu durum 1. ve 3. slot olabiliyor. Yani kitapciga bakmak veya anakartin RAM slotunun yaninda bulunan kucuk ibareye bakmak gerekir.
Hele şükür iş bilen birisi diyecektim ki senmişsin. :)

Bilgisayardaki yüklü yazılımlar yapabilir diye düşünüyorum. Çok anormal bir durum yani. Önemli bilgilerin yoksa eğer bir format atmayı dene.

Bilgisayardaki yüklü yazılımlar yapabilir diye düşünüyorum. Çok anormal bir durum yani. Önemli bilgilerin yoksa eğer bir format atmayı dene.

Evet anormal bir durum hiçbir yerde böyle bir sorun görmedim bilgisayarım şu an formatlı virüs kaynaklı oldugunu düşünmüyorum yazılımsal yapılabilecek her şeyi denedim bence sorun donanımsal