EgeÇetiner 4

Başarılı
Yer
Türkiye Bursa
Bilgisayardaki anakart ve kasa üzerindeki kulaklık ile mikrofon girişleri çalışmıyor. Sürücü olarak anakartın sitesinden güncelledim fakat hiçbir şekilde Aygıt Yöneticisi'nde Realtek Audio görünmüyor.

MSI H610-E anakarta sahibim.

BIOS ayarlarında “HD Audio Controller” kısmı devre dışı olabilir. Onu bir kontrol et lütfen kardeşim.

Eğer Realtek Audio, Aygıt Yöneticisi’nde görünmüyorsa, bir de anakartın resmi sitesine girip sürücüyü (driver’ı) indir. Ardından bilgisayarı yeniden başlat.

Kasanın önündeki ve anakartın arkasındaki girişlerin hiçbiri mi çalışmıyor? Realtek aygıt yöneticisinde görünmüyorsa anakartla birlikte gelen sürücüyü tekrar kurmaya çalış.

BIOS ayarlarında “HD Audio controller” kısmı devre dışı olabilir. Onu bir kontrol et lütfen kardeşim.

Eğer Realtek Audio, Aygıt Yöneticisi'nde görünmüyorsa, bir de anakartın resmi sitesine girip sürücüyü (driver'ı) indir. Ardından bilgisayarı yeniden başlat.

Dediğiniz gibi BIOS'tan baktım ama seçenek enable olarak gözüküyordu ve DDU ile Realtek sürücüsünü silip anakartın kendi sitesinden driveri indirip kurdum yeniden başlattım fakat Realtek yine gelmedi.

Kasanın önündeki ve anakartın arkasındaki girişlerin hiçbiri mi çalışmıyor? Realtek aygıt yöneticisinde görünmüyorsa anakartla birlikte gelen sürücüyü tekrar kurmaya çalış.

Evet arkadaki ve öndeki hiçbir giriş çalışmıyor sürücüleri sildim ve anakartın sitesinden indirip kurdum fakat hiçbir şekilde çalışmıyorlar.

Anakartın orijinal sürücülerini kurduktan sonra sistemi yeniden başlatıp aygıt yöneticisinde ünlem işareti var mı diye bakabilir misin?

Sistem geri yüklemeniz açıksa bu sorunla karşılaşmadan önceki bir tarihe sisteminizi geri yükleyebilirsiniz. Güncelleme geçmişinizde donanımlar için bir sekme olacak. Oraya bakın en son hangi donanım güncellemesi aldığınız yazar.

Sistem geri yüklemeniz açıksa bu sorunla karşılaşmadan önceki bir tarihe sisteminizi geri yükleyebilirsiniz. Güncelleme geçmişinizde donanımlar için bir sekme olacak. Oraya bakın en son hangi donanım güncellemesi aldığınız yazar.

Daha önce böyle bir ihtiyacım olmadığı için çalışıp çalışmadığı hakkında bilgim yoktu fakat daha dün format attım sorunu çözemediğim için düzelir umuduyla.