Dediğiniz gibi BIOS'tan baktım ama seçenek enable olarak gözüküyordu ve DDU ile Realtek sürücüsünü silip anakartın kendi sitesinden driveri indirip kurdum yeniden başlattım fakat Realtek yine gelmedi.

Evet arkadaki ve öndeki hiçbir giriş çalışmıyor sürücüleri sildim ve anakartın sitesinden indirip kurdum fakat hiçbir şekilde çalışmıyorlar.
Bir de şunu dener misin lütfen: Kablo kontrolü yap.

Ön panelde mikrofon ve kulaklık kabloları olacak, belki tam oturmamış olabilirler. Onları da kontrol etmeni rica ediyorum.

Birde kasanın içine açıp eğer hem “HD AUDIO” hem de “AC’97” etiketli iki konnektör varsa, sadece “HD AUDIO” olanı tak.

Eğer tüm kablolar takılıysa, Aygıt Yöneticisi’ne gelip bir bakar mısın? Realtek ya da başka bir ses aygıtı görünüyor mu, kontrol et lütfen.

Bios'u sıfırlayabilir misiniz? Eğer hala düzelmezse donanımsal bir sorun olabilir. Eğer bios'dan şüpheleniyorsanız bios'u bir önceki sürüme de düşürerek deneyebilirsiniz.

Bir de şunu dener misin lütfen: Kablo kontrolü yap.

Ön panelde mikrofon ve kulaklık kabloları olacak, belki tam oturmamış olabilirler. Onları da kontrol etmeni rica ediyorum.

Bir de kasanın içine açıp eğer hem “HD Audio” hem de “AC'97” etiketli iki konnektör varsa, sadece “HD Audio” olanı tak.

Eğer tüm kablolar takılıysa, Aygıt Yöneticisi'ne gelip bir bakar mısın? Realtek'ya da başka bir ses aygıtı görünüyor mu, kontrol et lütfen.

Dediğinize baktım HD Audio olan yer doğru yerde ekstra olarak sök takta yaptım ve kasa tarafındaki yerede baktım herhangi bir sıkıntı yok.

BIOS'u sıfırlayabilir misiniz? Eğer hala düzelmezse donanımsal bir sorun olabilir. Eğer BIOS'tan şüpheleniyorsanız BIOS'u bir önceki sürüme de düşürerek deneyebilirsiniz.

Eski BIOS sürümünü denedim fakat yine de işe yaramada bu sefer de dediğiniz gibi BIOS'u sıfırladım fakat onda da gene sonuç aynı.

Kulaklık başka yerde çalışıyor ondan yana bir sıkıntı yok. Ama bilgisayar üzerinde çalışmıyorlar her şey eksiksiz sorunsuz yapıyorum. Zaten Realtek driver kurma yerinde ise herhangi bir hata vermiyor sorunsuz yükleme yapıyor yeniden başlatıyorum fakat olmuyor. Acaba anakart üzerindeki ses ile alakalı parçalarda mı sıkıntı var?

Dosya Ekleri

• IMG_0594.webp
    IMG_0594.webp
    452,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme: