Bilgisayarla yazılım dışında ne yapılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan grancoupe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 157
  • Etiketler Etiketler
    yazılım

grancoupe 5

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Bilgisayar donanımlarına ve oyunlara ilgim var. Kısacası bilgisayara ilgim var. Ders çalışan biri değilim ve sayısal derslerim berbat durumda. Ön lisans okumayı düşünüyorum. Yazılım konusunu çok düşündüm fakat çok zor bir şey, bunu yapabilecek matematiksel bilgim yok ve mühendis de olamam.

Yapabilsem, öğrensem bile basit kalır ve uzun vadede bir işe yaramaz. O yüzden yazılım gelecek için mantıklı olsa da, şu anki benim durumumda mantıksız ve gereksiz duruyor. Çünkü hobi vs. olarak yapmayı düşünmüyorum, yazılıma ilgim yok. Yine de yapay zeka vs. ya da herhangi bir şey bulmak istiyorum. Kendimi nasıl geliştirebilirim? Bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorum, oyun kısmıyla ilgileniyorum fakat mühendislik kısmı yok.

Her neyse, kısaca şöyle söyleyeyim, kısa sürede para kazandıran veya kazandırmayan kendimi geliştirebileceğim ve işime yarayabilecek, aşırı sıkıcı olmayan neler var yazılım dışında? Bu arada üniversite bölümü falan olarak sormuyorum, şu an kendimi geliştirmek için yapacağım.

Ders çalışabilirsin, bilgisayar üzerinden parayı muhtemelen kazanamazsın, çok zor yani.
Yayın açayım desen piyasada çok rakibin var, YouTube gireyim desen yine çok rakibin var, kendi işimi kurayım desen sermaye ve mükemmel bir fikir lazım, ayrıca tutmama şansı da var.
Kısaca PC yerine az ders çalış derim. Bu ülkede okumaktan başka hiçbir şey yapamazsın.

Bilgisayar üzerinden para kazanmak istiyorum demedim zaten. Kendimi geliştirmek için yazılım dışında neler yapabileceğimi soruyorum. Okumayacağım ve bilgisayar üzerinden nasıl bir meslek edinebilirim diye bir şey de demedim. İş kurmakla ilgili bir şey de söylemedim, ayrıca yayıncı olmanın kendini geliştirmek olduğunu sanmıyorum.

Şu an için kendimi geliştirmekten bahsediyorum, ders çalışan biri değilim diyorum. Ders çalış, yayıncılık, YouTube falan diyorsunuz. Söylediğim şeylerle alakası bile yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…