Makaleler
9
Yer
Mersin | Lefkoşa
BİM "Dost Katılım Bankası" adında bir banka kurdu. Banka 10.000.000.000 TL sermaye ile kuruldu.

Karar Resmî Gazete'de yayımlandı.

1781784492329.webp

A101'in Hadi'si tarzı bir şey olacak herhalde. Umarım her şubede stant açıp zorla millete kart vermeye çalışmazlar. :D

Katılım (Müslüman) bankası, aynı sömürünün farklı ambalajı ki BİM bunu zaten mutfakta çok iyi yapıyor. :D Kapitalist sistemin dini parçası. Amaç her zaman kâr marjını en üst seviyeye çıkarmak.
Ne yapsalardı? Kâr etmek yerine zarar etmeye mi çalışsalardı?

A101'in Hadi'si tarzı bir şey olacak herhalde. Umarım her şubede stant açıp zorla millete kart vermeye çalışmazlar. :D
Büyük ihtimal öyle bir olay olacak.

Günlük 8 milyar TL cirosu olduğu söyleniyordu, bilmiyorum ne kadar doğru artık. Sağlam para, şaşırmadım doğrusu.
Piyasada farklı bankaların olması güzel, rekabeti arttırırlar ancak bir yandan da korkutucu geliyor. Tekelleşme yolunda giden bir firmanın bu şekilde bir banka kurarak kendini daha da geliştirmesi... Ne diyelim ki?

Bankalara para kaptırmamak için kendi bankasını kurmuş adamlar.

Türkiye'de Mastercard ve VISA'ya komisyon olarak sayılan paralar çok fena, TROY kartı 10 sene önce bu yüzden çıkardılar.

Yurt içi alışverişleri sadece TROY'a çevirseler bile büyük adım.

Bankalara para kaptırmamak için kendi bankasını kurmuş adamlar.

Türkiye'de Mastercard ve VISA'ya komisyon olarak sayılan paralar çok fena, TROY kartı 10 sene önce bu yüzden çıkardılar.

Yurt içi alışverişleri sadece TROY'a çevirseler bile büyük adım.
İşte o zaman birçok banka problem yaşar, zenginlerin Mastercard/VISA ile yaptıkları harcamaların veya getirdikleri paranın bizimkiyle kıyaslanmayacak kadar çok olmasından dolayı sorun olur. Bu sefer olan devlet bankalarına olacak.