Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
En yakın şubeye CV vermen kâfi, alım kısmı muallak.
Son düzenleyen: Moderatör:
kubatotuzsubat111
Başarılı
Uzun süre çalışmak zorunda olsan bile istemeyeceksin zaten 
Zorda kalınmadıkça uzun süreli yapılacak iş değil; tecrübe için bir süre katlanılır ama.
Ve üstteki arkadaşın dediğini yaparak girmiştim A101'e.
Zorda kalınmadıkça uzun süreli yapılacak iş değil; tecrübe için bir süre katlanılır ama.
Hellmonger
Uzman
Büyük gross markette çalıştım, BİM'den çok daha iyi ve rahattı. BİM'i düşmanıma tavsiye etmem.
Çok mu kötüydü? Migroa, Carfour falnda mi oyle?Uzun süre çalışmak zorunda olsan bile istemeyeceksin zaten
kubatotuzsubat111
Başarılı
Ben 18'ime girdiğim gibi tanıdığım aracılığıyla BİM ya da A101'e girecektim; A101'de şansımı denedim önce.
Kabul ettiler, 1 hafta dayanabildim. Aslında her işi yapmam sorun değildi; daha ilk günümde dolap temizliği denk gelmişti bana, 2 tane araba verdiler her şeyi boşalt demirleri çıkar temizle geri eskisi gibi koy dediler 5. dakikada ağlamıştım sinirden sonra hallettim bir şekilde. 5. günümde sayım denk gelmişti ne hikmetse her şey bana denk geliyor, sabah 7 de çıktım evden eve girerken gece 12'yi geçiyordu saat ama bu saatler sayım için geçerli.
Akşam mop paspas bana kalıyordu, boyum uzun, bu yüzden bel ağrısı çekiyordum, oturmak yasak hep ayaktasın eve gelince ağrı kesici almadan uyuyamıyordum. Kasada bozuk para sıkıntısı oluyordu, müdüre söylüyorum, umurunda değil. Ama bunlar çok da sorun değildi açıkçası zor gelen insanlarla uğraşmaktı. Bölge sorumlusuyla görüştüğümde, "Günde 900-1000 farklı kişi göreceksin, her türlü insan gelecek" dedi. Eyvallah dedim ama bir süre daha çalışsaydım kötü bir şey yaşanırdı muhtemelen.
Bu arada A101, Şok en kötüleri diyorlar; A101 gerçekten berbattı. BİM bunlara nazaran iyi, kuzenim 1,5 senedir çalışıyor BİM'de, Eylül'de ayrılacak.
Migros ise değişiklik gösterir; 5M Migros'larda "ohh" dersin, süpermiş. Diğerleri için bir şey diyemeyeceğim. Ama denemende fayda var, en fazla ne olabilir ki? Hem ilk defa kurumsal bir yerde çalışacaksan tecrübe olur, bir deneyim olur. Belki Bana ona zor gelen, sana basit gelir.
Olay tamamen yonetici kadrosunda bitiyor o halde. Yeni giren birisi sayimdan ne anlar? Ayrica biraz fazla tepki vermissin dolap temizlemek, mop atmak seni yormamali 18 yasindasin. Ilk 1 hafta her iste aci cekersin sonra duzeliyor yavasca. Ben yedek asb iken yogun tempoya asla ayak uyduramiyacagimi sanmistim 2 gun uyumadan duruyorduk falan 2 ayin sonunda tamamen adapte olmustum hic yorulmamaya baslamistim zamanla. Yani kisacssi kendine biraz zaman ver bir daha ki sefere. Özel sektor genel olarak sömürü ve çakal dolu bunlarla mucadele etmek istemiyorsan memur olacaksin diger turlu olmuyor maalesef. Bir cok ozel sektorde calistim inan dinlenmemiz bile batiyor patronlara boyle bjr kafa yapilari var.Ben 18'ime girdiğim gibi tanıdığım aracılığıyla BİM ya da A101'e girecektim; A101'de şansımı denedim önce.
Kabul ettiler, 1 hafta dayanabildim. Aslında her işi yapmam sorun değildi; daha ilk günümde dolap temizliği denk gelmişti bana, 2 tane araba verdiler her şeyi boşalt demirleri çıkar temizle geri eskisi gibi koy dediler 5. dakikada ağlamıştım sinirden sonra hallettim bir şekilde. 5. günümde sayım denk gelmişti ne hikmetse her şey bana denk geliyor, sabah 7 de çıktım evden eve girerken gece 12'yi geçiyordu saat ama bu saatler sayım için geçerli.
Akşam mop paspas bana kalıyordu, boyum uzun, bu yüzden bel ağrısı çekiyordum, oturmak yasak hep ayaktasın eve gelince ağrı kesici almadan uyuyamıyordum. Kasada bozuk para sıkıntısı oluyordu, müdüre söylüyorum, umurunda değil. Ama bunlar çok da sorun değildi açıkçası zor gelen insanlarla uğraşmaktı. Bölge sorumlusuyla görüştüğümde, "Günde 900-1000 farklı kişi göreceksin, her türlü insan gelecek" dedi. Eyvallah dedim ama bir süre daha çalışsaydım kötü bir şey yaşanırdı muhtemelen.
Bu arada A101, Şok en kötüleri diyorlar; A101 gerçekten berbattı. BİM bunlara nazaran iyi, kuzenim 1,5 senedir çalışıyor BİM'de, Eylül'de ayrılacak.
Migros ise değişiklik gösterir; 5M Migros'larda "ohh" dersin, süpermiş. Diğerleri için bir şey diyemeyeceğim. Ama denemende fayda var, en fazla ne olabilir ki? Hem ilk defa kurumsal bir yerde çalışacaksan tecrübe olur, bir deneyim olur. Belki Bana ona zor gelen, sana basit gelir.
Son düzenleme:
kubatotuzsubat111
Başarılı
Olay tamamen yonetici kadrosunda bitiyor o halde. Yeni giren birisi sayimdan ne anlar? Ayrica biraz fazla tepki vermissin dolap temizlemek, mop atmak seni yormamali 18 yasindasin. Ilk 1 hafta her iste aci cekersin sonra duzeliyor yavasca. Ben yedek asb iken yogun tempoya asla ayak uyduramiyacagimi sanmistim 2 gun uyumadan duruyorduk falan 2 ayin sonunda tamamen adapte olmustum hiç yorulmamaya baslamistim zamanla. Yani kisacssi kendine biraz zaman ver bir dahiki sefere. Özel sektor genel olarak sömürü ve çakal dolu bunlarla mucadele etmek istemiyorsan memur olacaksin diger turlu olmuyor maalesef. Birçok ozel sektorde çalıştım inan dinlenmemiz bile batiyor patronlara boyle bjr kafa yapilari var.
Hocam öncelikle dolap temizlemek evdeki buzdolabı ile aynı olsaydı keşke dolabın içindeki demirleri söküp kenarlardaki buzları kazıyabilmem için dolaptaki ürünleri arabaya sokmam gerekiyordu bana 2 tane araba vermişler dolaptaki ürünler 3 arabalık nereye koyacağımı dert etmişim kule yapmışım arabanın üstüne. Ha bir tarafı temizle diğer tarafı sonra temizlersin oda olmuyor altta ortada kenarda sağda solda demirler var hepsi birbirine bağlı bu yüzden bütün dolabı boşalttım demirleri sök temizle elim zaten buzdan yanmış daha işe başlayalı 2 saat olmamış.
Yeni giren biri sayımdan ne anlar demişsin ama olay sayım değil sayım basit önyüz gibi zevkli bir iş benim söyleme sebebim sabah 7'de gitmişim mağazaya gece 12'de gelmişim eve sayım günleri böyle olacağını bilsin diye söyledim yani.
Mop paspas yoruyor tamam mop basit tek elle yap geç paspas öyle değil koskoca mağazayı bana yüklediler her akşam yapılıyor bel ağrısı çekiyorsun. Ben işin zorluklarını anlatıyorum burada ki bilsin önceden. Bana işi bıraktıran bunlar değildi zaten. Sona doğru demişim ki "zor gelen insanlarla uğraşmaktı." sonra demişim ki "bana zor gelen sana basit gelir"
16 yaşımdan 18 yaşıma kadar halı yıkamada çalıştım halı yıkamak koltuk yıkamak fiziksel açıdan çok yoruyor ama 2 sene çalıştım. Neden peki? Parası mı iyiydi hayır çok az para veriyordu ama kafam rahattı insanlarla muhatap olmuyordum zevk alıyordum yaptığım işten.
Sende haklısın ama insanlara alışmak istemedim psikolojim zaten düzgün değilken daha da bozamazdım onun dışında yapılmaz bir iş değil sadece hakettiğini asla alamadığın bir iş.
Oyle haklisin insanlarla ugrasmasi hic kolay degil. Cahil cuhela cok. Kendini bilmez insanlar dolu ortalik. Benimde aklima is gelmiyor zaten is yok garip bir duzen oldu ortada. Para kazanmasi işkence resmen. Hayat zor her sey zor.Hocam öncelikle dolap temizlemek evdeki buzdolabı ile aynı olsaydı keşke dolabın içindeki demirleri söküp kenarlardaki buzları kazıyabilmem için dolaptaki ürünleri arabaya sokmam gerekiyordu bana 2 tane araba vermişler dolaptaki ürünler 3 arabalık nereye koyacağımı dert etmişim kule yapmışım arabanın üstüne. Ha bir tarafı temizle diğer tarafı sonra temizlersin oda olmuyor altta ortada kenarda sağda solda demirler var hepsi birbirine bağlı bu yüzden bütün dolabı boşalttım demirleri sök temizle elim zaten buzdan yanmış daha işe başlayalı 2 saat olmamış.
Yeni giren biri sayımdan ne anlar demişsin ama olay sayım değil sayım basit önyüz gibi zevkli bir iş benim söyleme sebebim sabah 7'de gitmişim mağazaya gece 12'de gelmişim eve sayım günleri böyle olacağını bilsin diye söyledim yani.
Mop paspas yoruyor tamam mop basit tek elle yap geç paspas öyle değil koskoca mağazayı bana yüklediler her akşam yapılıyor bel ağrısı çekiyorsun. Ben işin zorluklarını anlatıyorum burada ki bilsin önceden. Bana işi bıraktıran bunlar değildi zaten. Sona doğru demişim ki "zor gelen insanlarla uğraşmaktı." sonra demişim ki "bana zor gelen sana basit gelir"
16 yaşımdan 18 yaşıma kadar halı yıkamada çalıştım halı yıkamak koltuk yıkamak fiziksel açıdan çok yoruyor ama 2 sene çalıştım. Neden peki? Parası mı iyiydi hayır çok az para veriyordu ama kafam rahattı insanlarla muhatap olmuyordum zevk alıyordum yaptığım işten.
Sende haklısın ama insanlara alışmak istemedim psikolojim zaten düzgün değilken daha da bozamazdım onun dışında yapılmaz bir iş değil sadece hakettiğini asla alamadığın bir iş.