nodaplus

Uzman
Şu anda VDSL2 olarak maksimum 100 Mbps hız alabiliyorum. Oturduğum binanın internet kutusuna baktığımda üstünde Türk Telekom fiber yazıyor ve optik kablo yazan bir kablo var. Bu binaya kadar fiber mi oluyor? Eğer öyleyse daireme kadar nasıl cektirebilirim? Ve süreç çok mu uzun sürer?

PXL_20250711_210005138.webp

PXL_20250711_210031875.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kutu sizin apartmanınız için geldiyse genelde bu kutudan önce dairelerinize zaten fiber kablosu çekiliyor. Siz evde yokken çekildiyse de doğal gaz borusunun üstüne bırakıp giderler. Sizin başvuracağınız bir şey yok. Beklemeniz gerek dairenize o kablo gelmediyse.

T-11A FTTB kutusu olması lazım. Bu kutuya kadar fiber gelir. Evlere bakır kablo ile dağıtılır. Dönüşüm başvurusunda bulunabilirsiniz. FTTH'a çeviriyorlardı bazen diye biliyorum.

Bu kutu sizin apartmanınız için geldiyse genelde bu kutudan önce dairelerinize zaten fiber kablosu çekiliyor. Siz evde yokken çekildiyse de doğal gaz borusunun üstüne bırakıp giderler. Sizin başvuracağınız bir şey yok. Beklemeniz gerek dairenize o kablo gelmediyse.
Kutu apartmanın bodrum katında. Çok uzun süredir böyle

T-11A FTTB kutusu olması lazım. Bu kutuya kadar fiber gelir. Evlere bakır kablo ile dağıtılır. Dönüşüm başvurusunda bulunabilirsiniz. FTTH'a çeviriyorlardı bazen diye biliyorum.
FTTB kutudan eve kadar nasıl çektirebilirim. Telekomu aradığımda bakır kablo olduğunu ve maksimum 100 mbps alabileceğimi söylüyorlar

Son düzenleme:
Kutu apartmanın bodrum katında. Çok uzun süredir böyle

FTTB kutudan eve kadar nasıl çektirebilirim. Telekomu aradığımda bakır kablo olduğunu ve maksimum 100 mbps alabileceğimi söylüyorlar
Evet FTTB'de maksimum 100 alabilirsiniz zaten. Arayıp başvuru yapın istediğiniz operatöre kurulama geleceklerdir. Dönüşüm içinse müdürlüğe başvurabilirsiniz.