temmuzhd
Uzman
Kablonet de var binada, herhalde onun altyapısı farklı.
Kablonet de var binada, herhalde onun altyapısı farklı.
Kutu konuldu. Attığınız siteden baktım fakat her zaman 100+ hız gösterdi site mi yanlış acaba.
Son attığınız sitede 1000 Mbps gösteriyor, alta bırakıyorum SS’leri. Sonunda 70 Mbps hızından kurtulup 500’lük pakete geçeceğim, çok mutluyum.
Bir sorum da olacak. Ev 3 katlı, modem en aşağıda duruyor. Rrta katta bir tane daha modem girişi var. Sanırım oradan Ethernet kablosu çekersem, modem uzakta olmasına rağmen kablolu bağlantıyı sorunsuz kullanabilir miyim?
Eki Görüntüle 195833
Eki Görüntüle 195834
Aktif olmuş hayırlı olsun.
Ev 3 katlı ise en üst katta Wi-Fi'den güzel performans almak için mesh yapmak lazım.
Modem alt katta sen üst katta yaşıyorsan Ethernet çekersin bağlarsın onda sıkıntı yok kablo kolay![]()
Bağlattınız mı? Türk Telekom mu kurdu başka firma mı?
Bina dışı değil de bina içine kutu koyuyorlar diye biliyorum. Bizde öyle o kutudan dairelere kablolara gidiyor. Bizde kabloları dairelere çektiler uçları aşağıda birleşti daha kutu gelecek bina içine. Bina dışında kutu yok.Hayır bağlatamadım.
Altyapıyı yapan firma Türk Telekom
Şu anda sadece kabloları binalara çektiler ve her binanın dışına fiber kutularını takıp kablo bağlantılarını yaptılar. O günden sonra gelip giden olmadı zaten, üzerinden 2 hafta geçti.
Bu tarz fiber altyapılarda her binanın içine ekstradan, dairelere internet dağıtımı için kutu koyuluyor mu bilmiyorum ama eğer konuluyorsa onu daha bizim buradaki binalara yapmadılar. Sadece bina dışında bir kutu var. Konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa iyi olur.
Bina dışı değil de bina içine kutu koyuyorlar diye biliyorum. Bizde öyle o kutudan dairelere kablolara gidiyor. Bizde kabloları dairelere çektiler uçları aşağıda birleşti daha kutu gelecek bina içine. Bina dışında kutu yok.
Hangi il?Bizim sadece binaların kapısının yanına kutu koydular. Kutuların içinde kablo var ama bu kablolar evlere dağıttıkları kablo mu bilmiyorum.
Eğer başka kutu koyulmayacaksa ve evlerdeki kabloların bağlantıları yapıldıysa sadece aktif olması kaldı. Onu bekleyeceğim o zaman.