Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Her sistem BIOS sürüm düşürmeyi desteklemez. Hatta bazı sistemlerde zorla düşürmek anakartın bozulmasına sebep olabilir.
Eski sürümü indirip BIOS Update kısmından eski sürüme güncellerseniz eski sürüme geri dönersiniz. Geri alamazsınız sadece eski sürüme güncelleyebilirsiniz.BIOS güncellemeleri geri alınabilir mi veya downgrade yapılabilir mi? Yani eski bir sürümüne tekrar dönülebilir mi?
Geri alınabiliyor sorusuna cevap olarak mı yazdınız yoksa, Downgrade yapılabiliyor olarak mı evet yazdınız?
Her sistem BIOS sürüm düşürmeyi desteklemez. Hatta bazı sistemlerde zorla düşürmek anakartın bozulmasına sebep olabilir.
MSI Sürücüleri kısmından iki alt sürümünü yükledim bir sorun oluşmadı şimdilik.Her sistem BIOS sürüm düşürmeyi desteklemez. Hatta bazı sistemlerde zorla düşürmek anakartın bozulmasına sebep olabilir.
BIOS güncellemeleri geri alınabilir mi veya downgrade yapılabilir mi? Yani eski bir sürümüne tekrar dönülebilir mi?
Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsun.
- Makaleler
- 9
MSI Sürücüleri kısmından iki alt sürümünü yükledim bir sorun oluşmadı şimdilik.
Ek bilgilendirme olarak: mümkün mertebe Beta sürümlere geçmeyin. Geçen yine bir MSI anakartta başımıza geldi. Güncelleme sonrası sorun oluştuğu için dönmek istedik ama dönemedik. Beta sürümlere dikkat, kurmadan önce mutlaka bakın geri dönülüp dönülemediğine.
Yaptığım BIOS güncellemesi sonrasında bilgisayar ses sürücüsünü görmüyordu yüklesem dahi algılamıyordu.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben çok fazla sürüm düşürdüm. Başka BIOS sürümlerine de geçtim. Eski anakartım ASUS Z390e modeliydi. Intel 9600k işlemcisi vardı. RAM'lerde XMP sorunu oluyordu bazı BIOS sürümlerinde görmüyordu. O yüzden deneyerek EZ Flash'dan basıyordum. Üst sürümden alt sürüme geçebiliyordum. Çoğu kez de yaptım bozulma da olmadı. Yeni anakartım B550F de de eski sürümleri kurdum. Sonrasında güncelledim onda da bozulma olmadı. BIOS tuşuna basarak yazdırdım. Vermiş olduğum bilgi doğrudur. Bunun üzerine 2 günlük bana chat ban vermeniz doğru bir hareket değil. Kurallarınız diğer yeşil siteyi aratmıyor. Buraya eğlenmeye bilgi paylaşmaya geliyoruz. Ama bu yapılan bence ayıp bir şey.
Yeni konular
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-