Recep İvedik

Üyecik
Bilgisayarın fanı bozuktu, ben de açıp kontrol ettim. Geri kapatıp topladıktan sonra bilgisayarı açtığımda sistem açılmamaya başladı. BIOS şifresini giriyorum ama ne BIOS’a ne de boot menüsüne erişemiyorum, sadece siyah ekran üzerinde bir yazı kalıyor. BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım ama sorun düzelmedi. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• 20250730_130701.webp
    20250730_130701.webp
    187 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın fanı bozuktu, ben de açıp kontrol ettim. Geri kapatıp topladıktan sonra bilgisayarı açtığımda sistem açılmamaya başladı. BIOS şifresini giriyorum ama ne BIOS'a ne de boot menüsüne erişemiyorum, sadece siyah ekran üzerinde bir yazı kalıyor. BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım ama sorun düzelmedi. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Format atmayı denediniz mi? Flash belleği takin otomatik olarak isleme baslar. BIOS pilini 5-10 dakika cikartiysan sifre sifirlanmistir.

Hocam BIOS'ya da boot menüye girmiyor bir de öncesinde içinde Windows vardı niye böyle oldu bilmiyorum?

O zaman BIOS pilini çıkartin batarayi da çıkartın 10-20 defa güç tuşu basın içindeki elektrik boşalsin ne olur ne olmaz diye yeni bir adet 2032 duraccel alin eğer olmazsa BIOS'ta sorun vardır.

Son düzenleme: