Biri şunlara GPU ureticisin AMD olduğunu aktarsin. GPU'yu AMD uretir firmalara yollar firmalarda uzerine sogutucularini takar overclock yapar vs Sapphire ne yapıyormuş camasir suyuna mi bandirip gönderiyor güldürmeyin. Gelen GPU sorunluysa elbette olur dunyada hiç kimse bana ASUS MSI da sorun yasamadim diyemez. Bakış açınız yanlış. Bir firmayi savunduğum yok hep ezber uzerinden konusmak sıkıyor artık.

Coolwine ve ısınma sorununu zaten AMD yapıyor. Kart üretiminde ince aksaklıklar zaten hiç değiştirmiyor dostum. Ben mouse'lara lehim atarken bile bir şeyi biraz eğik koysam gidiş yolundan dolayı hatalı oluyor (olması gereken). Sapphire olarak kullandığım tüm kartlarda resmen bu şekilde. Reddit'te özellikle yabancı forumlarda bu üreticide sorun çıktığına bakabilirsiniz.

Coolwine ve ısınma sorununu zaten AMD yapıyor. Kart üretiminde ince aksaklıklar zaten hiç değiştirmiyor dostum. Ben mouse'lara lehim atarken bile bir şeyi biraz eğik koysam gidiş yolundan dolayı hatalı oluyor (olması gereken). Sapphire olarak kullandığım tüm kartlarda resmen bu şekilde. Reddit'te özellikle yabancı forumlarda bu üreticide sorun çıktığına bakabilirsiniz.

Coil whine ve ısınma yapıyor diyerek zaten ezbere konuştuğunu gösterdin. Coil whine, doğaya konulan kanunların gereği, bu birinin tekelinde değil. :) Isınmaya gelince, NVIDIA zaten senelerdir C tier, hep 70+ çalışıyor. Şimdi bana bir tane AMD getir ki 70 üstünde çalışsın yeni nesilde. O zaman ASUS gerçekten kötü bir lehimci çünkü elimizde ASUS da var, benim Sapphire'den daha sesli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil whine ve ısınma yapıyor diyerek zaten ezbere konuştuğunu gösterdin. Coil whine, doğaya konulan kanunların gereği, bu birinin tekelinde değil. :) ısınmaya gelince, NVIDIA zaten senelerdir C tier, hep 70+ çalışıyor. Şimdi bana bir tane AMD getir ki 70 üstünde çalışsın yeni nesilde. O zaman ASUS gerçekten kötü bir lehimci çünkü elimizde ASUS da var, benim Sapphire'den daha sesli.

Keşke kart olsa da karbüratör sesini duyurabilsem. RX 7700 XT'nin sesini yan odadan duyuyordum.
Ya şunu da kavrayamıyorum. Ortalama bir kart üreticisi dedim hep. Yüksek segment kartı yok zaten adamların. Düşük-orta segment var. Kartları ilah yapmaya gerek yok.

Siz bence ezbere konuşuyorsunuz. Kart 81 derecede çalışıyordu Ark'ta.

O zaman ASUS gerçekten kötü bir lehimci çünkü elimizde ASUS'ta var benim sapphirden daha sesli.

Babamın iş yerinde iki tane ASUS Dual RTX 3070 var. Sesi daha az, emin olabilirsiniz.

Keşke kart olsa da karbüratör sesini duyurabilsem. 7700 XT'nin sesini yan odadan duyuyordum.

Ya şunu da kavrayamıyorum. Ortalama bir kart üreticisi dedim hep. Yüksek segment kartı yok zaten adamların. Düşük-orta segment var. Kartları ilah yapmaya gerek yok. Siz bence ezbere konuşuyorsunuz. Kart 81 derecede çalışıyordu Ark'ta.

Babamın iş yerinde iki tane ASUS Dual RTX 3070 var. Sesi daha az emin olabilirsiniz.

Ben kartı ilah yapmıyorum dostum, belli bir kriter vardır, ona göre tier yaparsın. Adamların yaptığı Pulse Pure B tier performans veriyorsa, soğutma anlamında ben neden onları "yok bunlar C tier" diye zorlayayım ki?

Ben kartı ilah yapmıyorum dostum, belli bir kriter vardır, ona göre tier yaparsın. Adamların yaptığı Pulse Pure B tier performans veriyorsa, soğutma anlamında ben neden onları "yok bunlar C tier" diye zorlayayım ki?

Olayı anlamamışsınki. Orta segment bir kart değil o. Düşük segment ama ortaya yakın olan bir kart. Nitro orta segment peki neden? Malzeme kalitesi ve MOSFET soğutucuları daha iyi. Pulse ve Pure'e bakıyoruz. Malzeme kötü MOSFET'ler iyi. Bunu o bütçe için normal sayarız. Yan firma PowerColor'da mesela ikisi de kötü düşük segmentte. Gidip kategorize edersek C tier'ları hiç almamamız gerekir. Ben diyorum ki ucuzsa alınır. Niye düşük-orta arası bana sorunlar yaratan bir firma. Ve ben buna göre bakarım. Bana ne yaptı diye sorarım kısaca. Ayrıca ROG STRIX RX 570, XFX RX 460 ve XFX RX 5500XT'de kullandım çeşitli sistemlerde. 5500XT'de eski DX9 oyunlarını mesela oynayamıyordum Linux olmadığında. Hani AMD cahilide sayılmam o kadar şey denedim ve test ettim. Benim düşüncem bu dostum.

Yani hani diyorsunuz falan ama düşük segment XFX daha iyi.
Örneğin;

XFX https://www.hepsiburada.com/xfx-swift-amd-radeon-rx-9070xt-triple-fan-gaming-edition-with-16gb-gddr6-hdmi-3-fan-ekran-karti-p-HBCV000090024O?magaza=VATAN BİLGİSAYAR&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&mwebtoapp=1&v=1.34.3
Pure: https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965190413.html

1741489982006.webp

Ek Bilgi: Pulse ve Pure neredeyse aynı modellerdir.