Ayzzs

Üyecik
BIOS'tan Secure Boot açmak istiyorum. Videonuzu izleyerek kolayca yaptım lakin yeniden başlattıktan sonra kontrol ettiğimde açılmadığını fark ettim. Sonradan CSM'yi kapatmam gerektiğini öğrendim lakin kapatmak isteyince önüme şöyle bir şey çıktı, ne yapacağımı bilemedim. Yardım ederseniz sevinirim.

“Due to Microsoft Secure Boot regulations, ensure the Microsoft signed UEFI driver is contained in the plugged PCI-E based storages including M.2 SSD before set the Launch CSM to [Disabled]. Otherwise, the PCI-E based storages will be only available for the data drive usage. Contact the PCI-E storage vendor for the UEFI driver availability details."

@Ayzzs Bence işlem yapmadan önce önemli verilerinizi yedekleyin ve aşağıda paylaştığım videodaki uygulamaları bir deneyin. Eğer işe yaramazsa daha sonra format atın.

Video başlığı: "MBR'yi VERİ kaybı olmadan GPT'ye dönüştürün | Windows 11/10"

Arıza olmaz hocam, Windows'u UEFI olarak kurarak Secure Boot açabileceksiniz, önemli dosyalarınızı yedekleyin, sıfırdan kurun.

Muhtemelen işletim sisteminin kurulu olduğu disk GPT yerine MBR şeklinde formatlanmış. Buna bağlı olaraktan bu uyarıyı veriyor olabilir. Bunu öğrenmek için Disk Yönetimine gidin ardından işletim sisteminin kurulu olduğu diske sağ tıklayıp Özellikler seçeneğini seçin. Birimler sekmesini açın Bölümleme stili (veya her ne yazıyorsa) yazısının karşısında MBR mi GPT mi olduğu yazar.

Eki Görüntüle 196893
Sanırsam MBR yüklü doğru muyum

Dosya Ekleri

• görsel_2025-10-29_020955920.webp
    görsel_2025-10-29_020955920.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 49
Evet, Windows MBR olarak kurulu. CSM kapatırsanız anakart boot edemez. UEFI olarak tekrardan kurulumun yapacaksınız. Rufus da yazdırırken MBR olarak değil GPT olarak yazdıracaksınız.

Evet, Windows MBR olarak kurulu. CSM kapatırsanız anakart boot edemez. UEFI olarak tekrardan kurulumun yapacaksınız. Rufus da yazdırırken MBR olarak değil GPT olarak yazdıracaksınız.
Tamam teşekkürler ama ben yapmayacağım çünkü kesin bir aksilik yaşanır çok uğraşırım şimdilik dursun bf6 yapcak bişi yok :D ilgilenip cevap yazan zamanını ayıran herkese teşekkür ederim iyi geceler