Ayzzs

Üyecik
BIOS'tan Secure Boot açmak istiyorum. Videonuzu izleyerek kolayca yaptım lakin yeniden başlattıktan sonra kontrol ettiğimde açılmadığını fark ettim. Sonradan CSM'yi kapatmam gerektiğini öğrendim lakin kapatmak isteyince önüme şöyle bir şey çıktı, ne yapacağımı bilemedim. Yardım ederseniz sevinirim.

“Due to Microsoft Secure Boot regulations, ensure the Microsoft signed UEFI driver is contained in the plugged PCI-E based storages including M.2 SSD before set the Launch CSM to [Disabled]. Otherwise, the PCI-E based storages will be only available for the data drive usage. Contact the PCI-E storage vendor for the UEFI driver availability details."

Çok açıklayıcı olmamış bu uyarı nerede çıkmış BIOS da mı Windows da mı? UEFI yeni sistemlerde CSM açık olmaz kapalı kullanılır. Secure Boot için BIOS'tan key de atamak gerekebiliyor ona da bakın.

Çok açıklayıcı olmamış bu uyarı nerede çıkmış BIOS da mı Windows da mı? UEFI yeni sistemlerde CSM açık olmaz kapalı kullanılır. Secure Boot için BIOS'tan key de atamak gerekebiliyor ona da bakın.
Şimdi dostum secure bootu açmak istiyorum çünkü bf6ya giremiyorum. Biostan açtım sonra tekrardan baktım msinfo32den desteklenmiyor gözüküyor. Csm kapatılması gerekiyor gibi şeyler okudum kapatınca bu uyarı verildi bunu da yaptım. Csm kapatınca f10 basıp kaydediyorum fakat ekran gelmiyor PC 30 saniye sonra yeniden başlıyor ve biosa atıyor

Muhtemelen işletim sisteminin kurulu olduğu disk GPT yerine MBR şeklinde formatlanmış. Buna bağlı olaraktan bu uyarıyı veriyor olabilir. Bunu öğrenmek için Disk Yönetimine gidin ardından işletim sisteminin kurulu olduğu diske sağ tıklayıp Özellikler seçeneğini seçin. Birimler sekmesini açın Bölümleme stili (veya her ne yazıyorsa) yazısının karşısında MBR mi GPT mi olduğu yazar.

Partition-style.webp

Son düzenleme:
Windows'u tekrardan UEFI olarak kuracaksınız hocam. Yani Rufus ile yazdırırken MBR olarak değil GPT olarak ISO yazdırın.
Terimler çok yabancı geliyor bana neyse bir şekilde yapacağım peki bunun artısı eksisi nedir pc de bir arza falan olur mu çok anlamıyorum da

Dosya Ekleri

• 1761692143693.webp
    1761692143693.webp
    468 bayt · Görüntüleme: 37