Bir halk kendi genç nüfusuna nasıl düşman olur?

Yer
Cintra

Özellikle geçenki animeci olayından sonra kafama depreşen bir soru oldu bu. Kendi halkımıza çok aşırı kinliyiz. Sanki biz hepimiz farklı galaksilerden geldik ve farklı inançlar sebebiyle şu an savaşıyoruz gibi geliyor. Herkes suçu kendinde arayacağına başkasını suçluyor. Varolmaması gereken bir toplumuz gibi geliyor ülkem artık.

Toplum o kadar kötü durumda ki kendi evindeki çoluğuna çocuğuna, anasına, babasına, kardeşine düşman insanlar. Ekonomi, yaşam şartları, zorluklar, stres. Artık mutlu olan, umudu olan, çabalayan insanları görmek istemiyorlar. Kendi evindekilere, karşı komşusuna, toplanıp anime karakterleri gibi giyinip kimseye zararı olmayan insanlara çatıyorlar çünkü kendileri yapamıyorlar.

Ha bir kesim de var ki doğduğundan beri bunlar it, bunlar pislik, bunlar kafir, bunları gördüğün yerde kafasını taşla ez diye yetiştiriliyor ki o da ayrı bir toplumsal problem. Şuan bu bezmiş insanlar ile deli manyakların bir olup sağa sola saldırdığı bir dönemdeyiz.

Bir tane sebebi var, o da şu: Ben kötü bir hayat yaşadım, benden sonrakiler de böyle bir hayat yaşasınlar. Kendilerinden eğitimli, mutlu, güzel, başarılı, zengin birilerini görünce hemen kinlenmeler, homurdanmalar kendi hayatlarındaki yaşanmamışlık ve iğrençlikten kaynaklanıyor.

Leş kuşağı resmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Halk problemi üstlerde aramaya başladığında düğümler çözülür.

Halk hala akıllanmamış, birbirini yemek ile meşgul. Onun maaşı bu kadar benimki şu kadar, yok bilmem ne puanı katsayı zart zurt haksızlık falan fistan iyi uyutuyorlar. Tepedekiler keyfini sürüyor.

ABD, Çin'in Avrupa'ya açılmasını kesinlikle istemiyor. Rusya savaşının uzamasının bir nedeni de bu, petrol fiyatları yukarı çıktıkça Rusya'yı finanse etmiş oluyor, ayrıca AB ülkeleri üstünde Rusya baskı oluşturup AB'nin silahlanmasına katkı sağlıyor, ABD doğal gaz-silah-petrol satıyor.

Venezuela'ya çöktükleri o en büyük 2. rezerv orada süs eşyası olarak durmayacaktı, hali ile pazarlanması gerekiyor.

Ucuz mallar tekrardan kısmen Türkiye ve çoğunlukla Orta Doğu eksenli üretilip Avrupa'ya satılacak, halk ise eski Çin usulü fukaralıkla yaşamını sürdürmeye çalışacak, sosyal yardımlar daha da artacak. Sosyal yardımlar ve uzun yorucu mesailer ile ayakta durmaya çalışan bir yaşam gençlerimizi bekliyor. Şu an sanayi ve tarım gerilerken hizmet sektörü büyüyor, millet garson-komi-kasiyer falan oluyor işte. Kredi muslukları açıldığında da ya inşaat ya rasulullah derler bu sefer de işte çuval çuval çimento taşır sıva yaparsınız.

Yeni nesil gençler spora daha bir önem veriyor, bunların meyveleri işte şantiyelerde görünecek.

Konu hiçbir zaman bilgi/hafızlık değildi, konu paranın paylaşımıydı.

Son düzenleme:
Bu durum güncel nesille ilgili değil sadece. Günümüzde yaşıtımız çoğu kişi ailesiyle problemler yaşıyor. Bunun en başta gelen sebeplerinden biri zamanında onların ailesinden o şekilde görmesi ve normalini bu sanması veya ben kötü bir çocukluk geçirdim çocuğum benden iyisini yaşayamaz düşüncesi. Bunun bir noktada değişmesi ve insanların benim ailem bana kötü bir hayat yaşattı benim çocuğum böyle büyümemeli olmalı. Direkt Z kuşağından ziyade çok eskiden beri gelen ve halen değişemeyen bir konu maalesef.

O "çocuğum iyi yaşasın" diye çabalayıp da çocuğu iyi yaşayınca da "ben çocukken böyle yaşayamadım, o niye böyle" psikolojisi bitirdi bizi zaten.
Annemin kocası ile günlük tartışma konusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…