Teknokrasi üzerinden tek dünya yönetimi harika olurdu diyebilir miyiz o zaman?Teknokrasi. Zaten liyakat ve bilim bazlı bir sistem. Bu sistemi kurmaya kafaya takmış birisinin suistimal edebileceğini pek düşünmüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Kesinlikle. Zaten ben bu düşünceyi savunuyorum. Tek dünya yönetimi İnsalık Medeniyetini ciddi manada ileri taşıyabilir ama uygulanabilirlik açısından ciddi sıkıntıları var.Teknokrasi üzerinden tek dünya yönetimi harika olurdu diyebilir miyiz o zaman?
Ancak yozlaşmış bir Aristokrasinin ne kadar halka zarar vereceğinin örneğini binlerce kez gördük, fakat %100 bir saflıkta çok iyi olabilir.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Trolse komik, değilse tehlikeli. Zaten azınlıkla yönetilen bir kişinin, imtiyazlı azınlık istemesi de ilginc.
Captain Levi
Yetkin
Yönetilmemek isterdim.
- Makaleler
- 1
Kadının anlattığıyla şu anki durum aynı mı?Trolse komik, değilse tehlikeli. Zaten azınlıkla yönetilen bir kişinin, imtiyazlı azınlık istemesi de ilginc.
Tabii, böyle bir sistem olsa süper olurdu. Düşünsene: bir ‘keko’ adayı ve bir ‘pröf’ adayı var, herkesin oy vereceği kişi belli. Ama Aysun Kaya’nın önerdiği sistem uygulanırsa iş değişir — mesela 1 milyon ‘hırt’ oyunu kekoya verse bile, 500.000 aklı başında, kararsız seçmenin pröfe verdiği oy sayesinde pröf kazanır.Ancak yozlaşmış bir Aristokrasinin ne kadar halka zarar vereceğinin örneğini binlerce kez gördük, fakat %100 bir saflıkta çok iyi olabilir.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Ya Aristokrasinin zararlarını cidden tarihin her yerinde gördüğümüz için ne desem bilemiyorum.Kadının anlattığıyla şu anki durum aynı mı?
Tabii, böyle bir sistem olsa süper olurdu. Düşünsene: bir ‘keko’ adayı ve bir ‘pröf’ adayı var, herkesin oy vereceği kişi belli. Ama Aysun Kaya’nın önerdiği sistem uygulanırsa iş değişir — mesela 1 milyon ‘hırt’ oyunu kekoya verse bile, 500.000 aklı başında, kararsız seçmenin pröfe verdiği oy sayesinde pröf kazanır.
Ancak tabii, konumuzun konusu bu yönetim biçimlerinin en iyi hali olduğu için gayet onaylanabilir bir konu. Şahsen demokrasi tipi soylu bir yönetim biçimi olarak gördüğüm Aristokrasi doğru insanlarla çağ atlatır o medeniyete.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Kadının anlattığı, kadının seçimine göre "elitist azınlık" ve onların iktidarında ne olacağı da meçhul. Kadın aslında seçimi azınlığâ tâbii tutması ve yöntem konusunda bir şey söylememesi sebebiyle hiçbir şey anlatmıyor, O'nu anlamlandıran sizsiniz.
Seçim sorununun düzenlenmesi üzerine bir şeyler ekleseydi daha iyi olurdu da herkes mevzuya kendince bakıyor.