Trolse komik, değilse tehlikeli. Zaten azınlıkla yönetilen bir kişinin, imtiyazlı azınlık istemesi de ilginc.
Kadının anlattığıyla şu anki durum aynı mı?

Ancak yozlaşmış bir Aristokrasinin ne kadar halka zarar vereceğinin örneğini binlerce kez gördük, fakat %100 bir saflıkta çok iyi olabilir.
Tabii, böyle bir sistem olsa süper olurdu. Düşünsene: bir ‘keko’ adayı ve bir ‘pröf’ adayı var, herkesin oy vereceği kişi belli. Ama Aysun Kaya’nın önerdiği sistem uygulanırsa iş değişir — mesela 1 milyon ‘hırt’ oyunu kekoya verse bile, 500.000 aklı başında, kararsız seçmenin pröfe verdiği oy sayesinde pröf kazanır.

Son düzenleme:
images (2).webp

Tabii, böyle bir sistem olsa süper olurdu. Düşünsene: bir ‘keko’ adayı ve bir ‘pröf’ adayı var, herkesin oy vereceği kişi belli. Ama Aysun Kaya’nın önerdiği sistem uygulanırsa iş değişir — mesela 1 milyon ‘hırt’ oyunu kekoya verse bile, 500.000 aklı başında, kararsız seçmenin pröfe verdiği oy sayesinde pröf kazanır.
Ya Aristokrasinin zararlarını cidden tarihin her yerinde gördüğümüz için ne desem bilemiyorum. :LOL:

Ancak tabii, konumuzun konusu bu yönetim biçimlerinin en iyi hali olduğu için gayet onaylanabilir bir konu. Şahsen demokrasi tipi soylu bir yönetim biçimi olarak gördüğüm Aristokrasi doğru insanlarla çağ atlatır o medeniyete.

Kadının anlattığı, kadının seçimine göre "elitist azınlık" ve onların iktidarında ne olacağı da meçhul. Kadın aslında seçimi azınlığâ tâbii tutması ve yöntem konusunda bir şey söylememesi sebebiyle hiçbir şey anlatmıyor, O'nu anlamlandıran sizsiniz.

Seçim sorununun düzenlenmesi üzerine bir şeyler ekleseydi daha iyi olurdu da herkes mevzuya kendince bakıyor.