Kadının anlattığı, kadının seçimine göre "elitist azınlık" ve onların iktidarında ne olacağı da meçhul. Kadın aslında seçimi azınlığâ tâbii tutması ve yöntem konusunda bir şey söylememesi sebebiyle hiçbir şey anlatmıyor, O'nu anlamlandıran sizsiniz.

Seçim sorununun düzenlenmesi üzerine bir şeyler ekleseydi daha iyi olurdu da herkes mevzuya kendince bakıyor.
Kanka şaka maka, hiç mi bu durum zorunuza gitmiyor? Sen git, yıllarca ömrünü okullarda çürüt; en iyi üniversiteleri, en iyi bölümleri en yüksek puanlarla kazan. Sonra X köyündeki dayı, TOGG görünce ‘ez beni’ desin ya da cebinden telefon çıkar diyen adam senin geleceğini belirlesin. Yani tam tersine, kızın dediğini siz yanlış yerlere çekiyorsunuz. O zenginlerin değil, okuyanların, bilenlerin, vergisini ödeyenlerin söz sahibi olmasından bahsediyor. Ha bu arada, gerçekten vergisini ödeyen zengin var mı? 😄

Kanka şaka maka, hiç mi bu durum zorunuza gitmiyor?

Zoruma gittiği için sizin gibi yüzeysel bakmaktan ziyade, daha ince ayrımlarla uğraşıyorum (Ha bu kime fayda sağlıyor kimseye, çünkü ben lalettayin bir vatandaşım). Cep telefonunu çıkar diyen amca da vergi ödüyor, dağdaki çoban da vergi ödüyor, hatta bir zamanlar bu ülkede genelev işletenler vergi rekortmeniydi de bu neyi ayırdı? Neye hizmet etti?

Okuyan, bilen, ne biliyor? Neyi nasıl anlıyor? Kim doğru, kim yanlış? Bunun ayracı dağdaki çoban veya verilen vergi kadar basit mi? Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, kendinize karşıt zannettiklerinizden çok da farkınız yok.

Kişilerin kararlarının temelindeki ayrım, bu kadar basite indirgenmemeli, indirgediğinizde aynı değirmene su taşıyorsunuz. Herkes her şeyi taklit edebiliyor ve aynı zamanda gemisini yürütebiliyor.

Son düzenleme:
Cep telefonunu çıkar diyen amca da vergi ödüyor, dağdaki çoban da vergi ödüyor, hatta bir zamanlar bu ülkede genelev işletenler vergi rekortmeniydi de bu neyi ayırdı?
Çoban şehre inmeden ne vergi veriyor ki? Temel gıda dışında bir şey yok. Elektriği kaçak, suyu kuyu… vs vs.

Çoban şehre inmeden ne vergi veriyor ki? Temel gıda dışında bir şey yok. Elektriği kaçak, suyu kuyu… vs vs.

Çobanın vergi muafiyeti yasalarla belirlenmiştir. Çünkü hayvancılık bizim gibi toplumlarda önemli bir gelir kaynağıdır ve sürdülebilirliği sağlanmalıdır (Uygulanıp uygulanmadığı ayrım dışı ki iddia sahibi kişinin buralarla ilgili düşüncesine dair bir veri yok). Çobana vergi ödemediği için oy kullanamazsın diyen zihniyetin yasalardan, dolayısı ile siyasetten haberi yoktur ki asıl oy kullanmaması icap eden o olmalı.

Vatandaş ne demek bilmeden hükme yelteniyor. Gayet tehlikeli.

Son düzenleme:
Teknokrasiyle. Ülke iyi yönetilsin de ben yönetimde söz sahibi olmasam da olur(şu an oluyor muyum ki zaten?). Meraklı değilim zaten oy kullanmaya.

Sağ liberteryen devlette veya agorist toplumda yaşamak isterdim.

meritokrasi olduğu sürece sıkıntı yok istersen ML yönetsin(sıkıntı olurda siz anladınız demek istediğimi :d)

Ben de tek dünya milletinden yanayım. Bütün kaynakların tüm dünya bölgeleri için gereksinimlere göre kullanıldığı ve üstün yapay zeka tarafından yönetilen bir dünya istiyorum. Ayrıca lütfen din de olmasın.