Başlıktan bağımsız olacak ama kedi kulak altlarını patilemekten kelleştirip yara yapmış durumda. Kabuk bağlıyor kaşındığı için sanırım pati atıp tekrar yüzeyi açıyor. Koltuk altlarında ve popo kısmında da yalamasından ötürü kelleşme, kızarıklıklar var. (Egzama gibi)
Özetle ; kulak tarafını patileyerek diğer yerleri yalayarak yara yapmış durumda.
Veteriner hap ve sprey verdi. Hap kısmını zorla yutturuyoruz bir şekilde. Ama spreyin pıs sesinden aşırı korkuyor (Kendisi biraz korkak
) Pamuğa sıkıp pansuman şeklinde yapıyorum onda da hemen yalamaya başlıyor. Veteriner bez başlık vermiş onu taktığımızda aşırı stres altına giriyor ve bir şekilde çıkarıyor (adi bir eşya sanırım). Plastik sert korumalıklardan alıp denemeyi düşünüyorum ama kendisi için çok stresli ve ürkek. Başka bir veteriner pamukla devam edebilirsiniz. 1-2dk sonra yalasa da sorun olmaz felan demişti. Sizce bu şekilde mi devam etsem?
Bu durumla ilgili bilgin veya tedaviyi uygulama açısından verebileceğin bir taktik var mı? Yakın zamanda bağlı olduğu birinden ayrı düşmek zorunda kaldı. O yüzden iyice içine kapanmasından çekiniyorum.