Üstteki mesajda yine 1-2 düzenlemeler yaptım. Önerdiğim şeylerde aklına bir prüz takılırsa sormaktan çekinmeyin. Müsait olunca cevaplarım.
Detaylar
Kim cevapladı?O kadar zor olduğunu düşünmüyorum. Beleş psikiyatrist almış gibi oluyorsunuz. Gerçekten insana mutluluk katan canlılar. Tabii burada ona oluşacak harcamalar ile sizin hayat kalitenizde değişiklikleri de hesaba katmak lazım. Ama aile evinde yaşayan biri, kendi maaşı ile bence rahatlıkla bakabilir. Zaten düzen oturunca harcamalar azalıyor.Bir asgari ücret masraf bu ülkede çok zor geçiriniyor bir de kedi bayağı para gerek.
Yukarıda yazdığım mama, kum veya malt gibi şeyleri tek kedi için her ay almıyorum. Düzgün ve ayarında beslerseniz 10 KG mama 3-4 ay gidiyor. Kedi kumu bahsettiğim gibi 50 litre 1800 ₺ ama aylık 357 ₺(eskiden en pahalı toprak kum bu fiyatlardaydı) 4-6 ay gidebiliyor. Tabii bu kumu temizlemesi düz kuma göre meşakkatli ama zor değil. Malt ise 2-3 günde bir önerisini veterinerim yaptı. Herhalde en uzun giden ürün de o olabilir.
Bu arada malt deyince aklıma geldi, eğer alışmazsa aynı markanın peynir aromalısı var. Ama peynir aromalısına alışırsa sadece onu tüketir. Tüpten çıkan 1-2 cm yalamıyorsa, elinize sürün bazen elinizdeyken de yalayabiliyor. Birkaç kere böyle yapınca tüpten de yalamaya başlayacaktır.
Bence paradan çok düzenli tuvalet temizlemek, ilgilenmek gibi şeyler bazı insanları zorlayabilir. O yüzden ilk mesajımda bunun bir canlı olduğunu, kedilerin belki de en az uğraş gerektiren canlı olmasına rağmen ihmal etmemeniz gerektiğini söyledim.
Son düzenleme:
Başlıktan bağımsız olacak ama kedi kulak altlarını patilemekten kelleştirip yara yapmış durumda. Kabuk bağlıyor kaşındığı için sanırım pati atıp tekrar yüzeyi açıyor. Koltuk altlarında ve popo kısmında da yalamasından ötürü kelleşme, kızarıklıklar var. (Egzama gibi)Üstteki mesajda yine 1-2 düzenlemeler yaptım. Önerdiğim şeylerde aklına bir prüz takılırsa sormaktan çekinmeyin. Müsait olunca cevaplarım.
Özetle ; kulak tarafını patileyerek diğer yerleri yalayarak yara yapmış durumda.
Veteriner hap ve sprey verdi. Hap kısmını zorla yutturuyoruz bir şekilde. Ama spreyin pıs sesinden aşırı korkuyor (Kendisi biraz korkak
Bu durumla ilgili bilgin veya tedaviyi uygulama açısından verebileceğin bir taktik var mı? Yakın zamanda bağlı olduğu birinden ayrı düşmek zorunda kaldı. O yüzden iyice içine kapanmasından çekiniyorum.
Maalesef böyle bir şey yaşamadım. Ama solüsyonları dibine ve çok sürmezseniz yalayacaklarını sanmıyorum. Genelde de benzer bir solüsyon ise çok yutmadığı sürece yalaması bir sorun teşkil etmiyor diye biliyorum. Ama bence veterinere danışmanız daha iyi olacaktır. Zaten bu konularda çok şey bilmediğimden de bulaşmadım.Başlıktan bağımsız olacak ama kedi kulak altlarını patilemekten kelleştirip yara yapmış durumda. Kabuk bağlıyor kaşındığı için sanırım pati atıp tekrar yüzeyi açıyor. Koltuk altlarında ve popo kısmında da yalamasından ötürü kelleşme, kızarıklıklar var. (Egzama gibi)
Özetle ; kulak tarafını patileyerek diğer yerleri yalayarak yara yapmış durumda.
Veteriner hap ve sprey verdi. Hap kısmını zorla yutturuyoruz bir şekilde. Ama spreyin pıs sesinden aşırı korkuyor (Kendisi biraz korkak) Pamuğa sıkıp pansuman şeklinde yapıyorum onda da hemen yalamaya başlıyor. Veteriner bez başlık vermiş onu taktığımızda aşırı stres altına giriyor ve bir şekilde çıkarıyor (adi bir eşya sanırım). Plastik sert korumalıklardan alıp denemeyi düşünüyorum ama kendisi için çok stresli ve ürkek. Başka bir veteriner pamukla devam edebilirsiniz. 1-2dk sonra yalasa da sorun olmaz felan demişti. Sizce bu şekilde mi devam etsem?
Bu durumla ilgili bilgin veya tedaviyi uygulama açısından verebileceğin bir taktik var mı? Yakın zamanda bağlı olduğu birinden ayrı düşmek zorunda kaldı. O yüzden iyice içine kapanmasından çekiniyorum.
Bu arada rahatça ve az sürmek için disk pamuk da alabilirsiniz.
Veterinerler ile iletişim halindeyiz. İşin tedavi kısmından ziyade tecrübe tavsiyesi almak amacıyla sormuştum. Teşekkürler.Maalesef böyle bir şey yaşamadım. Ama solüsyonları dibine ve çok sürmezseniz yalayacaklarını sanmıyorum. Genelde de benzer bir solüsyon ise çok yutmadığı sürece yalaması bir sorun teşkil etmiyor diye biliyorum. Ama bence veterinere danışmanız daha iyi olacaktır. Zaten bu konularda çok şey bilmediğimden de bulaşmadım.
Bu arada rahatça ve az sürmek için disk pamuk da alabilirsiniz.
Ben sadece akne sorunu yaşamıştım, çene altı olduğundan yalamıyordu. Bir de kulaklarını vb. temizlerken bu solüsyonu kullanıyorum veya yüzünü, aynı solüsyon ise yüzünü patisiyle dokunup temizlerken(yani direkt değil) yalamışlığı var ve bir sorun olmadı. Bir kere de ağız kokusu için önermişlerdi(şu an hatırladım), bir kere sıkmıştım ve geri kusmuştu. Burada galiba sıkış şekliyle de alakası var, bahsettiğiniz gibi korktuğundan zor sıktım ve bir daha da sıkmadım. Ama sonrasında bir şey olmadı. Ağız kısmı için yine yukarıdaki pamuk ile kendim dişlerine sürdüm.Veterinerler ile iletişim halindeyiz. İşin tedavi kısmından ziyade tecrübe tavsiyesi almak amacıyla sormuştum. Teşekkürler.
Kullanımı sıkmak veya veteriner sıkın dese de, uygulaması gerçekten zor. O yüzden pamuk ile uygulamak daha rahat oluyor veya suyuna biraz sıkmak.
Bu söylediğinize kısmet katılmıyorum, genelde zaten kediler dışarı çıktığı için hasta olmaz sorumsuz sahipleri yüzünden hasta olur. Eğer eve geldiği gibi üzerini değiştirip elini güzelce yıkayan bi'sahipse ve dışarıda giyilen ayakkabıları kapalı bi'yerde veya kedinin girmeyeceği bi'kısımda saklıyorsa haklısınız ancak giren böcekten, fareye veya uçan kuştan karıncasına kadar viral hastalıklar gelebilir. Bu nedenle dikkatli ve titiz olmak gerek bu konuda.Evden çıkmayan bir kediyse aşı o kadar dert değil.
@seeraddar, şimdiden evin yeni üyesi hayırlı olsun diyelim. Ben uzun mesajları okuyamadım ama kılların dökülmemesi için günlük olarak yumuşak uçlu bi'tarakla tarayabilirsin. Çok sık tutmamaya özen göstermek gerekir tahrişe sebebiyet verebilir.
Bunun haricinde maliyet olacaktır ama dediğim gibi kedinin sağlığı ile alakalı bi'durum bu. Her ay binlerce lira maliyet olmaz elbette. Nasıl bakarsan o şekilde şekillenir.