Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben bir kedi sahiplenmek istiyorum, kedileri çok seviyorum. Büyüj değil yavru da değil, orta kumuna lavabodunu yapabilecek kadar büyük olsa yeter. Eğer kumuna yapmazsa annem çıldırır en azından o da kediye alışana kadar idare etmem lazım.

Kedi alabilirsin fakat gerçekten büyük sorumluluk olduğunu unutma evde sürekli aklın onda oluyor yani evden kafana göre birkaç günlüğüne uzaklaşamıyorsun çocuğun gibi oluyor. Kumu muhabbetine gelirsek günlük temizlemezsen eğer kedi dışına yapıyor hatta inatçı bir kediye kabının önüne yapıyor hatta :rofl: zaten kokudan mecbur olarak temizliyorsun onu dert etme.
Maliyete geleceksek evet maliyetli özellikle cins kediyse lösemi yok karma yok hibrit bir ton aşısı var onları yaptırmak istiyorsan sana kalmış ama bir şey olursa çok çok üzülüyorsun ve o aşıların adeti en az 900TL'den falan başlıyor. Eğer sokak kedisi alacağım diyorsan ki mantıklı ona sadece iç dış parazit ve karma yapsan yeter kısırlaştırmalara falan hiç gelmedim onlar zaten apayrı bir masraf ama gülü seven dikenine katlanır bende 2 kedi var pişman mıyım değilim ama ekonomik olarak da beni çok yordu zamanında ama büyüyünce pek öyle şeyler olmuyor artık.

Günlük 100 gram kuru mama yerse 10kg mama 2,5 ay gider hocam. Ayda 10kg mama yerse obez olur hayvan.
Ben gün belirtmedim. Kedim 10kg mamayı 5 ay sürede tüketiyor.

Ekim 2024'de aldığım 10kg mama. Henüz 400gr daha maması var. Hayvanın mama kabı sürekli dolu durumda. Bittikçe ilave ediyorum.

Ekran görüntüsü 2025-04-29 103921.webp

Bu dün verdiğim sipariş.

Ekran görüntüsü 2025-04-29 104135.webp

Son düzenleme:
Saçma ve bencilce bir yorum olmuş bu arkadaşı dinlemeni tavsiye etmem.
Saçma da değil, bencilce de değil. Evcil hayvan oyuncak değil. Veya işin bittiğinde kapıda çürütebileceğin araba değil. En başta bir canlı, bir canlının sorumluluğunu alıyorsan ona düzgün şartlar sağlayabilmek zorundasın. Birçok kişinin de belirttiği gibi hastalık tarzı birçok beklenmeyecek masraf çıkabilir. Sevgi yetmez, para da lazım. Parasını düşünen en başta zaten hayvan için gerekli olan alanı sağlayabilecek kapasitede değildir.

Evden çıkmayan bir kediyse aşı o kadar dert değil. Ben lösemi yaptırmıyorum mesela. Karma ve kuduz yaptırabilirsin. Yazları tavsiyem 2 ay. Kışları 3 ayda bir olacak şekilde parazit ilacını yaptırabiliyorsun.

Ben mama olarak Temizmama'dan bonacibo kullanıyorum. Türk malı. Daha önce Hills ve Royal Canin denedim ama onda hem daha fazla tüy döküyordu hem de şişiyordu hayvan bildiğin çok fazla yemek istiyordu ve sürekli yemek istiyordu ve yediği zamanda halsizlik çöküyordu saldım onları. Üretimi taze oluyor direk fabrikadan kargo ile yolluyorlar. Kedim 3 yaşında bugüne kadar 1 kere balkon kapısını açık unuttum diye grip oldu onun dışında hiç hasta olmadı şimdiye kadar.

1745912589569.webp
1745912597156.webp

Saçma da değil, bencilce de değil. Evcil hayvan oyuncak değil. Veya işin bittiğinde kapıda çürütebileceğin araba değil. En başta bir canlı, bir canlının sorumluluğunu alıyorsan ona düzgün şartlar sağlayabilmek zorundasın. Birçok kişinin de belirttiği gibi hastalık tarzı birçok beklenmeyecek masraf çıkabilir. Sevgi yetmez, para da lazım. Parasını düşünen en başta zaten hayvan için gerekli olan alanı sağlayabilecek kapasitede değildir.
Kardeşim senin yaşın kaç, anlamıyor musun? Bir hayvan sahipleneceğim, pazardan oyuncak almıyorum. Bu hayvana en güzel koşullarda bakabilmek için öncd masrafını öğrenmem lazım, öğreneyim ki evin ekonomik durumu bunu karşılayabilir mi anlayayım. Sen anlamıyor değil anlamak istemiyorsun sanırım. Her türlü şeyden duyar kasmayın artık.

Evden çıkmayan bir kediyse aşı o kadar dert değil. Ben lösemi yaptırmıyorum mesela. Karma ve kuduz yaptırabilirsin. Yazları tavsiyem 2 ay. Kışları 3 ayda bir olacak şekilde parazit ilacını yaptırabiliyorsun.

Ben mama olarak Temizmama'dan bonacibo kullanıyorum. Türk malı. Daha önce Hills ve Royal Canin denedim ama onda hem daha fazla tüy döküyordu hem de şişiyordu hayvan bildiğin çok fazla yemek istiyordu ve sürekli yemek istiyordu ve yediği zamanda halsizlik çöküyordu saldım onları. Üretimi taze oluyor direk fabrikadan kargo ile yolluyorlar. Kedim 3 yaşında bugüne kadar 1 kere balkon kapısını açık unuttum diye grip oldu onun dışında hiç hasta olmadı şimdiye kadar.

Eki Görüntüle 144524Eki Görüntüle 144525
Çok tatlı maşallah hocam.