Ne demek, böyle başka açtığın bir konu olursa gerçekleri yüzüne vururum seve seve. Sadece şunu yazmak için zaten önemsiz olan 15 saniyem gitti, 15 saniyede yapılacak başka bir şey yok.Anlayabileceğin bir konu değil dostum. Yine de güzel fikrin için teşekkürler. Çok yardımcı oldu bana.
Detaylar
Kim cevapladı?HoneyBadger
Çalışkan
Yaşam tarzının değişmesi kimilerinde zorlu bir hayat yaşatırken, kimilerini daha iyi yapabiliyor. İnançlı bir insan değilim ama mutluyum ki öyle olduğum için mutluyum. Ama bu sende ters tepip tam tersi yaşanmış gibi. En iyisi 3 Kulhu, 1 Elham oku, sabah namazını kıl, düzelirsin. 
III. Osman
Yetkin
Tamam kardeşim. Önerini dikkate alacağım.Yaşam tarzının değişmesi kimilerinde zorlu bir hayat yaşatırken, kimilerini daha iyi yapabiliyor. İnançlı bir insan değilim ama mutluyum ki öyle olduğum için mutluyum. Ama bu sende ters tepip tam tersi yaşanmış gibi. En iyisi 3 Kulhu, 1 Elham oku, sabah namazını kıl, düzelirsin.![]()
Alacaksın tabi adamlar elit. Banka telesekreteri gibi yapmacık bunlar. Hele şu sürekli çocuk muamelesi yapan bir sakallı var tam tokatlık.
Anlıyorum, yorumunuz için teşekkürler.O kişilerin zeka seviyesi hakkında yorum yaptım bende ve bu gayet doğal bir şey.
Birkaç eleştiri yaptım ancak silindi.
Tanrı sana irade vermiş. Her şey bir çizgide değil ve hayatını iyileştirmek tamamen sana kalmış bir şey. Tanrı bunları engelleyebilir mi? Evet ama insanların doğru yolu ve hayatlarında istedikleri yolu çizmelerine izin verdi. Gördüğün zengin veya kendini seven insanlar direkt zengin veya "kader" mantığıyla öyle olmadı. Herkes bir şeylerden feda ederek bu durumlara geldi. Bazıları da olacaksa olacağı vardır kafasıyla, tıpkı senin gibi her şeyi armut piş, ağzıma düş kafasıyla bekliyor. Bahsettiğim Tanrı, İncil'de ki Tanrıdır.
Ya da kız arkadaşından yeni ayrılıp depresyona girdiğini düşünüyor olabilirsin güzel kardeşim. Senin yediğin haltın suçlusu niye Tanrı olsun?Hiçliğin koca sessizliği bunun uğruna mı bozuldu? İnsanlar acı çeksin diye?
İnsanların içine kötülük ve acı çektirme potansiyeli koyup sonra da onların özgür irade ile kötülüğü seçtiği safsatasına inanmamı beklemeyin böyle bir şey yok. Ademin içinde de o elmayı yeme potansiyeli vardı. Adem suçlu değil. Tanrı öyle istedi. Çünkü o potansiyeli onun içine Tanrı koydu.
Gidin hastane köşelerinde acıdan kıvranan insanlara bakın. Kim bunun suçlusu? İnsanlar mı? Hayır. Tanrının kendisi. Belki böyle dedim diye beni cezalandıracak. Ama artık bu düşüncelerimi içimde tutmayacağım. Tek bir kişi bile acı çekiyorsa sorumlusu Tanrıdır.
Ben kendimden nefret ediyorsam suçlusu ben miyim? Ben neden kendime acı çektireyim ki. Ben istemiyor muyum sanki aileme ve sevdiklerime üzüntü vermeyeyim ve normal bir insan gibi davranayım. Ama yok. Berbat bir kişiliğim var. Kendimden tiksiniyorum mesela. Kim bunun sorumlusu ben miyim? Hayır. Tanrı'dır.
francisco77
Üstün
Hiçliğin koca sessizliği bunun uğruna mı bozuldu? İnsanlar acı çeksin diye?
İnsanların içine kötülük ve acı çektirme potansiyeli koyup sonra da onların özgür irade ile kötülüğü seçtiği safsatasına inanmamı beklemeyin böyle bir şey yok. Ademin içinde de o elmayı yeme potansiyeli vardı. Adem suçlu değil. Tanrı öyle istedi. Çünkü o potansiyeli onun içine tanrı koydu.
Gidin hastane köşelerinde acıdan kıvranan insanlara bakın. Kim bunun suçlusu? İnsanlar mı? Hayır. Tanrının kendisi. Belki böyle dedim diye beni cezalandıracak. Ama artık bu düşüncelerimi içimde tutmayacağım. Tek bir kişi bile acı çekiyorsa sorumlusu tanrıdır.
Ben kendimden nefret ediyorsam suçlusu ben miyim? Ben neden kendime acı çektireyim ki. Ben istemiyor muyum sanki aileme ve sevdiklerime üzüntü vermeyeyim ve normal bir insan gibi davranayım. Ama yok. Berbat bir kişiliğim var. Kendimden tiksiniyorum mesela. Kim bunun sorumlusu ben miyim? Hayır. Tanrı'dır.
Tanrı zaten ayağınıza batan dikenden dolayı yaşadığınız acının dahi karşılığını vereceğim diye söz veriyor. He durup dururken kimseye tokat atmadıysan hırsızlık yapmadıysan kimseyi öldürmediysen anne babana iyi davrandıysan komşunla iyi anlaştıysan işini iyi yaptıysan da yaptığının 10 misli 100 misli 700 misli özdül de vereceğim diyor. 1 kötülüğüne 1 günah 1 iyiliğine 10 sevap yazarım deyip sana avans da veriyor. Yaşadığım her üzüntü korku için karşılık alacağım hapşırıp rahatsız olduysam karşılığını alacağım. Canım sıkılıdıysa karşılığını alacağım. Bebekken ağlamalarımızın bile karşılığını alacağız. Tüm bu avantajlara rağmen biz hayatımız boyunca kötülükte sınır tanımadıysak Allah'a sürekli küfrettiysek sen kimsin lan deyip dayılandıysak yerim senin cehennemini dediysek anne babamızı doğrarken gram üzülmediysek Allah sana ne yapsın ki tek yol cehennem çünkü aşırı derecede kaşınmışsın.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Makine Çeviri Beast of Reincarnation Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-