Celik2TR 2

Uzman
Makaleler
3
Selamlar, Sosyal'de genelde teknoloji konuşuyoruz biliyorum ama bu konuyu açma nedenim tamamen farklı. İnternet tarihine bu rezaletin geçmesini istiyorum. (Firma ismini tam vermiyorum, başroldeki abimizin adı "Kamil" olsun, siz anlarsınız).

Hiç uzatmadan direkt konuya girelim:

Bir varmış bir yokmuş... Kamil diye biri bir otobüs firması kurmuş. Daha sonra müşterilere sattığı biletleri "operasyonel nedenler" bahanesiyle iptal etmeye başlamış. İşin trajikomik tarafı; iptal ettiği biletlerin ücretini iade etmek yerine, 6 ay boyunca geçerli bir kupon kodu olarak müşteri hesaplarına zorla tanımlarmış.

Müşteriler haklı olarak "Paramın iadesini istiyorum" deyince, Kamil'den şu standart cevap geliyormuş:

"Üzgünüz, hesabınıza kodu tanımladık. Ücret iade talebiniz olumsuz sonuçlanmıştır."
Müşteriler şaşkınlıkla Kamil'e sormuş:

"Biletleri iptal eden sizsiniz! Hem kendi kafanıza göre seferi iptal ediyorsunuz hem de paramıza el koyup geri vermiyorsunuz. Üstüne bir de 6 ay sonra o kuponlar sistemden silinecek! Nasıl oluyor bu iş?"
Kamil gayet rahat bir şekilde kestirip atmış:

Müşteriler de "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!" diyerek bir daha da Kamil'i tercih etmemişler ve paralarıyla rezil olduklarıyla kalmışlar...

Hikaye bu kadardı dostlar, yorumu tamamen size bırakıyorum.

Kaynak isterseniz Şikayetvar'da bu konuyla ilgili bir sürü mağdur mevcut ve bizzat ben kendim de "Kamil" tarafından mağdur edildim. Kamil'i tercih etmeden önce bir kez daha düşünün derim.

Son düzenleme:
Bu forumda tüketici hakları veya mağduriyet ile ilgili konu açmanı çok tavsiye etmem; nedensizce hakkını aradığın zaman "haksız" veya "kupon almışsın" işte, şükrete dönüyor olay.

Her zaman bir yere giderken o ilin lokal otobüs firmalarını kullanmak belki konfor sağlamayabilir ama bir şekilde biner gidersiniz, ben Sivas'a askere giderken kamil veya metro vs. kullanmadım, direkt oranın lokal "Sivas divriğinazar" diye garip bir firmadan bilet aldım, güzel güzel gittim.

Malum siteye yazacaklarına THH ile uğraştırsınlar. Anladığım kadarıyla ya posta yoluyla ya da KEP adresiyle cevap verilebiliyor. Posta için ücret öder. KEP sistemi kullanmadığım için bilmiyorum ama onda da ileti başına bir ücret var galiba.

Malum siteye yazacaklarına THH ile uğraştırsınlar. Anladığım kadarıyla ya posta yoluyla ya da kep adresiyle cevap verilebiliyor. Posta için ücret öder. Kep sistemi kullanmadığım için bilmiyorum ama onda da ileti başına bir ücret var galiba.

Abonelik tarzı gibi ne kadar para verirsen o kadar hakkın oluyor.

Bu forumda tüketici hakları veya mağduriyet ile ilgili konu açmanı çok tavsiye etmem; nedensizce hakkını aradığın zaman "haksız" veya "kupon almışsın" işte, şükrete dönüyor olay.
Malum siteye yazacaklarına THH ile uğraştırsınlar. Anladığım kadarıyla ya posta yoluyla ya da KEP adresiyle cevap verilebiliyor. Posta için ücret öder. KEP sistemi kullanmadığım için bilmiyorum ama onda da ileti başına bir ücret var galiba.
Her zaman bir yere giderken o ilin lokal otobüs firmalarını kullanmak belki konfor sağlamayabilir ama bir şekilde biner gidersiniz, ben Sivas'a askere giderken kamil veya metro vs. kullanmadım, direkt oranın lokal "Sivas divriğinazar" diye garip bir firmadan bilet aldım, güzel güzel gittim.
Abonelik tarzı gibi ne kadar para verirsen o kadar hakkın oluyor.
Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için sağ olun dostlar.

Benim bu konuyu açmaktaki asıl amacım sizleri bilgilendirmekti. Sadece aklınızda bulunsun, yarın öbür gün bilet alırken iki kere düşünülsün diye buralara yazdım. Bu rezalet internet tarihine geçsin, arayan herkes "Kamil"in uyguladığı bu "operasyonel" sistemi net bir şekilde görsün istedim. Destekleriniz için sağ olun! <3