Apartmandayim.
Priz değil sigorta önemli burada. Priz zaten o kadar aleti rahat kaldırır. Ama elektrik tesisatı kalitesizse yangına bile sebep olabilir.
Bina ne zaman yapılmış bilginiz var mı? Eğer yeni bir bina ise sorun olacağını sanmıyorum. Ancak yine de bir elektrikçiye sormak daha iyi olur.
PC vs bir şey olmaz dandik prizler yüksek watt ütüler de bile sorun çıkarmıyor, bir de kaliteliyse zaten sorun olmaz. Tabii toplamda sigortanın kaldıramayacağı kadar bir tüketim varsa sigorta atıyor o başka.
Solda ısıtıcı var. Asıl sorun o. Onun olmadığını varsayalım.
Vatan'ın sitesinden rastgele baktığım monitörün güç tüketimini söyleyemiyorum çünkü ilki iğrenç siteli Dell firmasının ürünü iken ikincisi zahmet edip yazmayan LG firmasının ürünüydü. O yüzden Samsung deniyoruz ve Samsung insan evladı olarak tipik 28 W, maksium 80 W güç tüketimi var diyor.
Modem 15 Watt. Telefon adaptörü 65 Watt, 3 monitör 240 Watt, kasa 700 Watt, laptop 200 Watt desek 1,5 kW bile yapmıyor herhalde. Bu hiçbir şey. Odada ortak sigortaya bağlı 100 Watt ampül, 200 Watt TV olsa yine bir şey değil. En dandik ev bile tek prizden sağlar bunu. Sorun ısıtıcı.
Isıtıcılar çok çeşitli güç değerlerine sahip olduğu için varsaymanın anlamı yok. Uzatmanın üzerindeki güç tüketimini geçmediğinden emin olun yeter. Zaten en kötü sigorta 16'lıktır. Duvardaki kablolar da ona göredir.
Isıtıcı abiye saygılar, onun dışında ekranda gördüğün her şeyi topla, saç kurutma makinesinden daha az güç tüketir. Yukarıdaki hesabı kaba toplama işlemiyle ele alırsak 1200-1300W yapıyor. Benim emektar kurutma makinesi etiketinde 2000W yazıyor
Isıtıcı abiye gelirsek. Kendi gibi başka bir abi yoksa tek başına evdeki bütün elektrikli zamazingoların toplamından daha çok yakıyordur muhtemelen.
Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çoğu durumda şalter işini yapıp atıyor zaten.