- Makaleler
- 1
Selam arkadaşlar. YouTube'da gezinirken bir içerik dikkatimi çekti. O içeriği izledim ve bu içerikte de YouTube içerik üreticisinin birisi, iPhone 16 Pro Max'inin kaybolduğunu söylüyor ve İstanbul'daki şehrin belirli kısımlarına afiş yapıştırıyor. iPhone 16 Pro Max piyasaya henüz çıkmadı, cihaz piyasaya çıkışını yapmamasına rağmen böyle bir afiş yaptırdılar ve amaç elbette ki dolandırıcıları tespit etmek. İlanları yapıştırdıktan sonra telefonun çalmasını bekliyorlar. Arayan olmamıştır diye düşünmeyin, arayan oldu. Muhtemelen şaşırmadınız ve arayan kişiler de telefonu kendilerinin bulduğunu iddia edip önce parayı istediler. Hepsi yüz yüze görüşmeyi reddetti.
En sonuncusunda da polis taklidi yaparak dolandırıcıların telefonunu açtılar ve dolandırıcı, ilk başta telefonu kendisinin bulduğunu iddia ederken sonrasında da R attı ve telefonun kendisinin bulmadığını, kendinin sadece bir kurye olduğunu iddia ettiTelefonu da kapattı. İçerik üreticilerimiz, tekrardan aramayı denedi ve arama sonuçsuz kaldı çünkü telefon kapalıydı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz herhangi bir ürününüz kaybolduğunda kayıp ihbarı veriyor musunuz? Kayıp ihbarı vermeyi düşünüyor musunuz? Gerçekten bir ürünümüz kaybolduğunda, bu dolandırıcılar yüzünden bulamayacağız. Kayıp ilanı vermek bile istemeyeceğiz muhtemelen. Bunu haberleştiren haber sitesi olup olmadığını bilmiyorum, onun için de izlediğim videoyu kaynak olarak bırakıyorum. Sizler de isterseniz oradan izleyebilirsiniz.
İzlediğiniz 200 videonun 300’ü kurgu, tam aksine bu videodakilere gülmek trajikomik. Asıl komik olan, bu videonun kurgu olmadığını düşünenler.