143

Yetkin
Selam arkadaşlar. YouTube'da gezinirken bir içerik dikkatimi çekti. O içeriği izledim ve bu içerikte de YouTube içerik üreticisinin birisi, iPhone 16 Pro Max'inin kaybolduğunu söylüyor ve İstanbul'daki şehrin belirli kısımlarına afiş yapıştırıyor. iPhone 16 Pro Max piyasaya henüz çıkmadı, cihaz piyasaya çıkışını yapmamasına rağmen böyle bir afiş yaptırdılar ve amaç elbette ki dolandırıcıları tespit etmek. İlanları yapıştırdıktan sonra telefonun çalmasını bekliyorlar. Arayan olmamıştır diye düşünmeyin, arayan oldu. Muhtemelen şaşırmadınız ve arayan kişiler de telefonu kendilerinin bulduğunu iddia edip önce parayı istediler. Hepsi yüz yüze görüşmeyi reddetti.

En sonuncusunda da polis taklidi yaparak dolandırıcıların telefonunu açtılar ve dolandırıcı, ilk başta telefonu kendisinin bulduğunu iddia ederken sonrasında da R attı ve telefonun kendisinin bulmadığını, kendinin sadece bir kurye olduğunu iddia etti :D Telefonu da kapattı. İçerik üreticilerimiz, tekrardan aramayı denedi ve arama sonuçsuz kaldı çünkü telefon kapalıydı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz herhangi bir ürününüz kaybolduğunda kayıp ihbarı veriyor musunuz? Kayıp ihbarı vermeyi düşünüyor musunuz? Gerçekten bir ürünümüz kaybolduğunda, bu dolandırıcılar yüzünden bulamayacağız. Kayıp ilanı vermek bile istemeyeceğiz muhtemelen. Bunu haberleştiren haber sitesi olup olmadığını bilmiyorum, onun için de izlediğim videoyu kaynak olarak bırakıyorum. Sizler de isterseniz oradan izleyebilirsiniz.

Arkadaşı tebrik etmek amaçlı bir iPhone 16 Pro Max ısmarlasak güzel olur. Şaka bir yana gerçekten de tebrik ederim. Bu dolandırıcılar çok fena. Bu yüzden ben elimden geldiğinde eşyalarımın kaybolmamasına dikkat ederim. Böyle kerizler de yok değil şu ülkede.

@Emile A239, o değil de bir de ters psikoloji yapmaya çalışıyorlar. Yav kardeşim, daha telefon piyasaya çıkmamış :D Videonun tamamını izlerseniz dediğimi anlarsınız.

Kurgu olup olmadığını bilmiyorum da bu kanalı da ilk kez gördüm. İçerik dikkatimi çekti, onun için paylaşmak istedim.

Kurgu olup olmadığını bilmiyorum da bu kanalı da ilk kez gördüm. İçerik dikkatimi çekti, onun için paylaşmak istedim.

Yani 16 Pro Max olup olmaması önemli değil ki burada hocam :) ben en son hangi Iphone'nin çıktığını takip etmek zorunda mıyım? Millet arar, telefonu teslim eder biter olay. Hepsi de para istiyor ne hikmetse.

Orkun Işıtmak'ın buna benzer bir içeriği vardı, o kurgu değil en azından.

@John Moyer, en son hangi iPhone'un çıktığını elbette ki takip etmek zorunda değilsiniz. Kurgu olup olmadığı hakkında dediğim gibi net yorum yapamıyorum çünkü bu kanalı ve içeriği ilk kez gördüm. Sadece şaşırtıcı ve ilgi çekici geldiği için paylaşmak istedim.