Bence sorunun lastikte ben her zaman iyi lastik kullanıyordum ve taş gibi yapmıyordum hafif yumuşak yapıyordum ama tabii çukura giriceksen ne yaparsan yap jant gene yamulur kasislerde bu şekilde davranması zaten normal ya yavaşlacaksın ya da kenarden girmeye çalışacaksın.

Ben normal kullanmıyorum işte normal kullansam sıkıntı çıkmayacak :D. Lastiklerin de dişleri orantısız şekilde erimiş olabilir ama genel olarak jant da yamuk. Lastikler ucuz ama jant pahalı olduğu için elimdekini nasıl sağlamlaştırırım diye düşündüm çeliğini almak mantıklı geldi.

Ben normal kullanmıyorum işte normal kullansam sıkıntı çıkmayacak :D. Lastiklerin de dişleri orantısız şekilde erimiş olabilir ama genel olarak jant da yamuk. Lastikler ucuz ama jant pahalı olduğu için elimdekini nasıl sağlamlaştırırım diye düşündüm çeliğini almak mantıklı geldi.

Öncelikle güzel bir çift lastik al ve havayı minimum psi değerinde tutki jantlara yük binmesin sonrasında ise çelik jantlardan ziyade çift kat alüminyum jantlara bakabilirsin.

Öncelikle güzel bir çift lastik al ve havayı minimum PSI değerinde tutki jantlara yük binmesin sonrasında ise çelik jantlardan ziyade çift kat alüminyum jantlara bakabilirsin.

Çünkü ne kadar iyi jant alırsan al üzerindeki baskıyı hafifletmediğin sürece yamulacaktır.
Ayrıca bir yerlerden hoplarken zıplarken ağırlık dengeni güzel ayarla tek janta yük bindirme 😊

Öncelikle güzel bir çift lastik al ve havayı minimum PSI değerinde tutki jantlara yük binmesin sonrasında ise çelik jantlardan ziyade çift kat alüminyum jantlara bakabilirsin.

Çünkü ne kadar iyi jant alırsan al üzerindeki baskıyı hafifletmediğin sürece yamulacaktır.
Ayrıca bir yerlerden hoplarken zıplarken ağırlık dengeni güzel ayarla tek janta yük bindirme 😊

Normalde lastiğin üstünde 34 PSI yazıyor ona göre basıyorum. Çok sert oluyorlar. Ağırlık dengemi ayarlamayı çoğu zaman yapıyorum da bazen harekete geçmek için geç oluyor o yüzden sert inişler yaşayabiliyorum. Lastiklerden sora çift kat alüminyum jantlara bir bakarım. Lastiklere baktım da onlardan da kaynaklanma olasılığı yüksek.

Normalde lastiğin üstünde 34 PSI yazıyor ona göre basıyorum. Çok sert oluyorlar. Ağırlık dengemi ayarlamayı çoğu zaman yapıyorum da bazen harekete geçmek için geç oluyor o yüzden sert inişler yaşayabiliyorum. Lastiklerden sora çift kat alüminyum jantlara bir bakarım. Lastiklere baktım da onlardan da kaynaklanma olasılığı yüksek.

Bu arada söylemeyi unutmuşum eğer lastiklerin hızlı eriyorsa sert hamurlu lastiklere yönelebilirsin örneğin CST ama şunu belirteyim sert hamurun kendine göre dezavantajları da vardır.

Bu arada söylemeyi unutmuşum eğer lastiklerin hızlı eriyorsa sert hamurlu lastiklere yönelebilirsin örneğin cst ama şunu belirteyim sert hamurun kendine göre dezavantajları da vardır.

Hocam çok kaydırıyorum. Uygun bütçede bir şeyler önerebilir misiniz? Ne gibi dezavantajları olabilir mesela?

Benim hem çelik jant MTB hem de alüminyum jant katlanır bisikletim var.
Çelik jant 2016'dan, alüminyum jant 2023'den.
80 kiloyum, çelik jantı daha hor kullandığım daha uzun yıllardır kullandığım bazen hava basmadığım halde yamulmadı ama alüminyum jantın arkadaki jantı yamuldu. 5 teli kırıldı.
Bisikletçi 250 TL'ye düzeltti.

Benim hem çelik jant mtb hem de alüminyum jant katlanır bisikletim var.
Çelik jant 2016'dan, alüminyum jant 2023'ten.
80 kiloyum, çelik jantı daha hor kullandığım daha uzun yıllardır kullandığım bazen hava basmadığım halde yamulmadı ama alüminyum jantın arkadaki jantı yamuldu. 5 teli kırıldı.

Çelik jant + sert hamurlu lastik alsam sorunlar çözülecek gibi duruyor.

Benim hem çelik jant mtb hem de alüminyum jant katlanır bisikletim var.
Çelik jant 2016'dan, alüminyum jant 2023'ten.

Katlanır bisikletin jantı ile mtb jantları bir mi 🥲

Hocam çok kaydırıyorum. Uygun bütçede bir şeyler önerebilir misiniz? Ne gibi dezavantajları olabilir mesela?

Dezavantaj olarak yol tutuşu düşer, yağmurlu havalarda vs. özellikle sıkıntı çıkarabilir konfor olarak biraz daha kötüdür ama hissedilir mi bilmem markasına göre değişir. Artı olarak koruma seviyeleri yüksektir ve erimesi daha uzun sürer.

Bütçe olarak jantınızın çapına istediğiniz kalınlığa ve koruma seviyesine göre fiyat değişir ama genel olarak cst firması uygun bütçelidir.

Katlanır bisikletin jantı ile mtb jantları bir mi 🥲

Dezavantaj olarak yol tutuşu düşer, yağmurlu havalarda vs. özellikle sıkıntı çıkarabilir konfor olarak biraz daha kötüdür ama hissedilir mi bilmem markasına göre değişir. Artı olarak koruma seviyeleri yüksektir ve erimesi daha uzun sürer.

Bütçe olarak jantınızın çapına istediğiniz kalınlığa ve koruma seviyesine göre fiyat değişir ama genel olarak cst firması uygun bütçelidir.

26 inç bir tane buldum https://www.hepsiburada.com/cst-dis-lastik-26x1-95-c1027-pm-HB00000R6VC8
Eğer buna kaliteli değil derseniz sizin önerdiğinizi alırım.
Ekleme: Bu da var https://www.hepsiburada.com/cst-26x1-95-1820-pm-HBC00001P5DCH

Son düzenleme:

Bu lastik fiyatını pek hak etmiyor gibi ayrıca dış lastik alacaksanız bence en azından 700-800TL civarında bir parayı (lastik başına) gözden çıkarın derim.

Yine cst marka zırhlı fakat seçtiğiniz lastikten yarım CM daha ince bir lastik:

Ayrıca bence mtb kullanımı için dış lastik alacaksanız kaliteli markaların güzel modellerini (schwalbe, maxxis vs.) Alın. Tabii fiyatları lastik başına 1000TL civarında olacaktır. Eğer bütçem o kadar değil derseniz cst üzmez.