Bisikiletler hakkında gram fikrim yok ama kendi yaşadığımdan biraz örnek verebilirim.

2 tane aynı model bisikletim vardı ve birisinin pedalı gerçekten inanılmaz ağırdı. Özellikle kalkışta bir de 7-8°'lik bile olsa bir yokuş varsa öldürüyordu adamı. Bisiklette problem olabilir.

Yokuş çıkıp inmek ciddi manada güçlendiriyor. Her gün okula bisikletle gidip geliyorum. Eve geri dönebilmek için 3 yokuş çıkmam gerek. Uzun süredir kullandığım için sorunsuz çıkabiliyorum. Sana da yokuş inip çıkmanı öneririm.

Çok çabuk yorulur. Düz yolda 21. vitese atıp hız yapsın. Daha kolay olur.

Belki de gerçekten bisiklet ağırdır.
Gerçekten doğru bir tespit. Benim çöp Cenix öyle maalesef. Eklediğim diğer şeylerle beraber 25kg rahat gelir.

34T ruble olmasına rağmen az bir yokuşta tıkanıyorum. Arkadaşın bisikleti 16-17kg civarı. 28T olmasına ragmen zorlanmıyorum.

Gerçekten doğru bir tespit. Benim çöp Cenix öyle maalesef. Eklediğim diğer şeylerle beraber 25kg rahat gelir.

34T ruble olmasına rağmen az bir yokuşta tıkanıyorum. Arkadaşın bisikleti 16-17kg civarı. 28T olmasına ragmen zorlanmıyorum.
25 ne hocam motor mu bu? Fazlalıkları at gitsin😅.

Sağ vites, yani arka aktarıcı neden sürekli 4'te duruyor? Onu pedal çevirmesi en zahmetsiz gelecek şekilde ayarlaman gerekir. Düz yoldayken bacak kaslarına ve yorgunluk seviyene göre 2-4 arası olabilir. Yokuş aşağı sürerken en yükseğe alırsın. Yokuş çıkarken ise eğimin açısına göre 1 veya 2'ye alırsın.
Sol kısımdan ayarlanan vites, yani aynakol dişlisi 1 ise en düşükte demektir. O kısımda genellikle 3 dişli bulunur. Aynakol dişlisinin en iç kısımdaki olanı en küçüktür ve düşük vitestir. Buna rağmen zorlanıyorsan o halde arka aktarıcıyı 1 veya 2. vites civarında tutarak kullan.

Bundan 10 yıl kadar önce ben de senin gibi zorlanıyordum. Aynakol dişlisini kademeli şekilde yükseltip kendimi yavaş yavaş ona alıştırdım. Artık en yüksek viteste ve en yüksek performansı alacak şekilde kullanabiliyorum. Aynakol dişlisi sürekli 3. olanda, yani en yüksek viteste duruyor. Yolun ve rüzgarın durumuna göre ise arka aktarıcı 5-7 arasında oluyor. Yani bisikletimi genellikle 19-21. vites aralığında kullanıyorum. Yokuş çıkarken ise 16 veya 17. viteste çıkıyorum. Sen de bu şekilde yavaş yavaş kendini zorluğa alıştırabilirsin.

Eğer koltuk alçak kullanıyorsanız çabuk yorulur ve zorlanırsınız. Pedalı en alçak konuma getirdiğinizde bacağınız dümdüz olmalı ki rahat ve kolay bir sürüş elde edebilesiniz. Bunu uygulayın farkı göreceksiniz.
Kesinlikle. Bisiklet alırken yaptığımız en büyük hata kendi beden boyumuza uygun kadro boyu seçmemek. Bel ağrısı, sırt ağrısı ileride kalıcı omurga eğriliklerine kadar ciddi sağlık sıkıntıları yaratıyor bu durum.