Deltore

Becerikli
PC bakımdan sıfırlanıp gelince dosyalarda BitLocker kurulu şekilde geldi, arkadaşlarım aktif değil sorun etme dedi, ben de umursamadım. Demin ise CS'de Alt+Tab atınca ekran karardı ve 30 saniye öyle kalınca PC'yi kapadım ve açtığım da bu mavi ekranı aldım. Nasıl bir yol izlemeliyim, kapama taraftarıyım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

17575362420787748197448536100984.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin belirlediğin bi şifre değil zaten hocam. Hesaba girersen göreceksin

Eki Görüntüle 183988
anladım. peki ya bu neden pc mi çökertmiş olabilir , artı olarak kaldırmalımıyım?

Hocam, Microsoft hesabınla giriş yapmadıysan keyleri nereden bulacaksınız? Casper yetkilisi keyleri Windows üzerinden kaydetti ya da USB belleğine.
En kötüsü cihaz üreticisi fabrika çıkışı şifreleme yaptıysa, anahtar isteyebilir. Bu durumda anca yetkili servisinden yardım isteyeceksiniz.
usb siz kurulu geldi win11

Laptopta hangi Microsoft hesabından girdiysen, tarayıcıdan girip oturum açıyorsunuz. Sonra Microsoft hesabıma tıklayıp oradan cihazlar sekmesine girin. Orada kullandığın cihazı seçin orada BitLocker veri koruması yazılı olan altında Kurtarma anahtarlarını yönetmek olanı tıklayın orada anahtar kodları çıkacak, girin tamamdır.
Bakım yaptırdığınız yere sorup, sifreyi öğrenmeli veya BitLocker'i kırmalısınız. TPM2.0 güvenlik çipli bir cihazda muhtemelen kırmanız pek mumkun olmayacağından TPM 1.2'li bir cihaz kullanmalısınız. Örneğin videodaki cihaz X1 Carbon'un Gen 1/2/3'i. 2011 veya 2014 yılları arasında üretilen bir modeli.

Bakım yapan yer formatladıysa muhtelemen Microsoft hesabı girmemişlerdir ve arkadaşın sonradan ekleyeceğinide düşünmüyorum.

Senin belirlediğin bi şifre değil zaten hocam. Hesaba girersen göreceksin

Eki Görüntüle 183988

Microsoft hesabınıza yüklenmiş bir BitLocker kurtarma anahtarınız yok. dedi !!!!!​

Son düzenleme:
Selam, eğer microsoft hesabınla oturum açıp cihazını microsoft hesabın üzerine kayıt ettirdiysen, daha önceki cevaplarda diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi "account.microsoft.com" üzerinden oturum açıp, cihazlar kısmında bulunan "Kurtama Anahtarını Yönetme" kısmında Bitlocker anahtarını bulabilirsin. Cihazı microsoft hesabına kaydetmediysen ya da bilgisayarını yerel bir kullanıcı ile kullanıyorsan, malesef o zaman Bitlocker anahtarı engeleni aşamazsın. Tamamen biçimlendirip, yeni bir windows kurman gerekir.

Selam, eğer microsoft hesabınla oturum açıp cihazını microsoft hesabın üzerine kayıt ettirdiysen, daha önceki cevaplarda diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi "account.microsoft.com" üzerinden oturum açıp, cihazlar kısmında bulunan "Kurtama Anahtarını Yönetme" kısmında Bitlocker anahtarını bulabilirsin. Cihazı microsoft hesabına kaydetmediysen ya da bilgisayarını yerel bir kullanıcı ile kullanıyorsan, malesef o zaman Bitlocker anahtarı engeleni aşamazsın. Tamamen biçimlendirip, yeni bir windows kurman gerekir.
kaydetmediysem nasıl kuruldu???

Ben de yaşamıştım, BIOS güncelleme de kiltilendi. Microsoft kodda vermedi, 3 saat uğraştım. Aradım çözüm olarak kırdım kilidi açtım. Sende dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme: