Bitmek bilmeyen takıntılar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kraxius
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 765
Yer
İzmir
Takıntılar bitmek bilmiyor. Psikolog vs. de saçmalık. Örneğin, feci bir boy takıntısı var. Bir ara azalmıştı fakat yine arttı. Bir dizi veya film izlerken Google'dan aktörlerin boyuna bakarım. Her gün en az 5-10 kere boyumu ölçerim, aynadan, duvardan ve üstüne bazen sağlık ocağına giderim tekrar ölçtürmek için. Tatmin olmuyorum. Sağlık ocağındaki adam da bıktı, yani. Vücut takıntım da var, yağlıyım, obez değilim ama bodybuilding ile kafayı bozdum. Okul bitti, her gün aynı şarkılar, aynı kısımlar. Diş fırçalarken mesela 2 dakika 120 saniye sayıyorum, 110 olsun rahat edemiyorum. Bir yandan kendim için iyi ama psikolojik olarak felaket.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikoloğa görünsen iyi olur.

Denemende yarar var ilaç dışında faydası dokunabilir ilaç kullanmazdım ben.

Diş fırçalarken mesela 2 dk 120 saniye sayıyorum 110 olsun rahat edemiyorum. Bir yandan kendim için iyi ama psikolojik olarak felaket.
Dişlerini fırçalamadan önce telefonu al, kronometreyi 120 saniyeye ayarla ve geriye saymaya başla. Sen de bu süreye göre fırçala. Belki böylece takıntın azalır.

Dişlerini fırçalamadan önce telefonu al, kronometreyi 120 saniyeye ayarla ve geriye saymaya başla. Sen de bu süreye göre fırçala. Belki böylece takıntın azalır.
Adamın takıntısı zaten 120 saniye olmadan fırçalamayı bitirememesi. Hiçbir işe uaramaz bu yöntem sadece adamı fazladan telefon kronometresine bağımlı yaparsın hiç belli olmaz.

Takıntılarla baş etmek zorunda olan biri olarak, profesyonel yardım almanın önemini biliyorum. Ben de anlamsız olduğunu bildiğim takıntılı davranışlarda bulunuyorum. Araştırmalarım sonucunda, kognitif terapi yönteminin bu konuda oldukça etkili olduğunu öğrendim; ancak benim şu an için maddi durumum buna el vermiyor. Yine de bu yöntemi sizinle paylaşmak ve bir an önce profesyonel destek almanızı önermek istedim.

Git bir psikoloğa görün. Biz sanaldan sana en fazla ne yapalım yani? Gidip internetten ünlü adamın boyunu alıp kendini günde 5 kere ölçmek buradan çözülecek şeyler değil. Git bir psikoloğa görün veya kendine engel olmayı öğren.

Benimde boy takıntım var kadınlar yüzünden.

Terapi şart.

OKB belirtileri bunlar. Bende de var da kendi kendimi tedavi ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…